Zavar titeket, ha valaki nem szereti a szuk ismerettsegi korotokben vagy csaladotokban az allatokat?
Összetett a kérdés.
Először is nekem a "nem szereti az állatokat" bántást jelent, állatkínzást, nem pedig azt, hogy tart a kutyáktól. Az, hogy tartasz a kutyáktól, érthető, hisz rossz tapasztalatod volt velük. Én nagy állatszerető, -védő vagyok, mégis halálosan rettegek a legkisebb póktól is, sőt, még meg is ölném, ha nem félnék még attól is. De ettől még szeretem az állatokat!
Másodszor, a végén írod, hogy rossz félelemben élni, mintha erre is várnál választ. Terápiát ajánlok, vagy hivatalosat, vagy sajátot. Találkozz gyakrabban olyan ismerős kutyával, aki tuti megbízható, barátságos. Legyetek együtt egyre többet, meglátod, jobb lesz a viszonyod a kutyákkal. De senki nem várja el tőled, hogy hat dobermannal aludj egy ágyban.
Igazabol epp jarok terapiara mas okbol (sulyos autobaleset), es emlitettem ezt a problemat is, de nem nagyon haladok vele...talan tul regota (kb. 20 eve) van bennem ez a felelem es nem tudom kiolni.
Igen, helyesbitenek: nem az van, hogy nem szeretem oket, sot a tobbi allattal nincs bajom, meg a bogarakkal sem. Csak a kisfiam nagyon szeretne kutyat es meg a gondolattol is leizzadok. Nem akarom, hogy o is feljen toluk, jo lenne, ha megszokna oket, de en kutyat latni sem akarok/tudok.
Én sem igazán szeretem a kutyákat, pedig nekem még rossz tapasztalatom sincs.
Az ismerősöd nem tudja, min mentél keresztül? És ennek ellenére rossznak tart? Sajnos el tudom képzelni, vannak ilyen kutyabolondok, akik jobban szeretik őket, mint az embereket.:( Félre ne értsetek, nem azzal van a bajom, aki kutyát tart és szereti, hanem azzal, aki nem fogadja el, hogy valaki nem így érez.
Mivel nekem soha nem volt kutyám, sokáig nagyon idegesítettek az ilyen emberek. Amióta viszont megvan a kisbabám, furcsa módon át tudom érezni, mit érezhet az, akinek a kutya a "gyereke".
Szóval nem, nem vagy rossz ember. Szerintem meséld el az ismerősödnek, miért idegenkedsz a kutyáktól (bár gondolom már megtetted), aztán amennyire lehet, hanyagoljátok a témát.
Én nem tartalak rossz embernek emiatt, bár be kell vallanom én nem teljesen tudom megérteni akik arra hivatkoznak, hogy azért nem szeretik mert megtámadta őket. Elhiszem és elfogadom ha valaki így gondolja, csak valahogy engem a rossz élmény nem tartott vissza attól, hogy szeressem a kutyákat...pedig egy kutya egyszer kiharapta a bal arcom,egy 3 centis körben és a fogaim is kilátszottak.
Sajnálom, hogy téged ennyire megviselt. A kicsi kutyáktól is ennyire félsz?
Igen, ez jo otlet. Lehet, hogy kezdetnek ez lenne a legjobb.
Hat igen, mindenkire minden maskepp hat es a muszaj az nagy ur (mert vezetni nekem muszaj, kutyat tartani nem - talan epp ez is a baj, mert a muszajt az embernek meg kell szoknia, nincs mese)...volt, aki megkerdezte mar, hogy hogy lehet felni a kutyaktol, aztan rola kiderult kesobb, hogy o meg a madaraktol fel, mert ot meg azok tamadtak meg. Az emberek nem ertik meg egymas felelmeit, amig nincs ugyanazzal tapasztalatuk...amugy a baratom parja tudja, hogy velem mi tortent. Vannak emberek, akik nem tudnak gondolkodni sajat eletukon, tapasztalataikon kivul, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!