Támadtak már meg utcán? Hogyan védekeztél?

Engem még nem, de Zuglóban megvédtem egy 12-13 éve forma srácot, mert el akarták tőle venni a telefonját a buszmegállóban ilyen 18 körüli srácok.
Ott elég volt csak oda menni és megfogni az egyik srác karját szorosabban.

szia ! én tudok egy nagyon jó védekezést : az egyik kezedet a fejed magasságába teszed és kinyújtod a mutató és a középső ujjadat a másik kezedet pedig alulra teszed szemérmed felé de úgy hogy kifelé mutasd a kezed. Ha jön valaki aki bántani akar akkor először is azzal a kezeddel ami felül van kinyomod a szemét és utána a másik kezeddel pedig megcsavarod a golyóit ha persze fiú, ha nő akkor a mellét kell megcsavarni!
Ez egy nagyon jó módszer, én már próbáltam ;)

Idén nyáron történt velem 1 izgalmas dolog, combon szúrtak 1 kocsmában.
Sajna senki nem jött oda leszedni rólam a csávókát, így a pulton volt 1 üveg sör, annak megfogtam a nyakát majd addig vertem a fejét még szét nem robbant az üveg.
A pultos csaj hívott 1 mentőt meg rendőrt, majd mentünk varrni a vágásomat. Annyi volt a szerencsém h beszámítható voltam eltudtam mondani mi történt, ellenben a másik csávóval aki bevolt b*szva.
18/F

15:03
Van erről valami videó mert így nem igazán értem :)

Engem egyszer egy részeg bkv ellenő a mozgólépcsőnél, nem akart leengedni, pedig felmutattam neki a bérletemet és semmi oka nem volt rá. Elém állt, és elkezdett velem hadakozni, hogy nem mehetek le, megragadta a karomat.
Hálistennek mögöttem egy 40 év körüli pasas jött, aki rákiabált az ellenőrre, hogy hagyja abba, vagy hívja a rendőröket. A többi ember persze csak bámult, nem segítettek volna, ez annyira jellemző.
Amúgy meg nagyon reméle, hogy nem fognak komolyabban megtámadni, mert 160cm körüli vékony nő vagyok és nem tudnám magam megvédeni...

Vékony lány vagyok, időnként (munka miatt) már későn járok haza. Kétszer fordult elő. Először 14 év alatti fiúk kötöttek belém (telefont követelve). Akkor nem foglalkoztam azzal sem, hogy kés van nála, addig ütöttem, amíg bírtam, a többiek elszaladtak, őt otthagytam, mentőt sem hívtam. Azóta rendszeresítettem egy gázpisztolyt. Kb. 3 hónapja egy ilyen esti hazamenetnél késsel állított meg 2 fiatal férfi, pénzt vagy telefont követelve. Elővettem a pisztolyt és elszaladtak.
Persze buszon részegekkel is volt bajom. Alapvetően 2 tanácsom lenne ilyen esetekre (is):
1. legyen nálad eszköz az önvédelemre és merd használni
2. merj ellenállni és időben lelépni: vagyis a támadó nem számít ellenlépésre (lépj ellene, az legyen drasztikus) és amint lehet hagyd el a helyszínt.
Hozzá kell tennem, hogy a szüleim azzal a feltétellel engedtek el így dolgozni, hogy beírattak egy önvédelmi tréningre, ahol ilyenekkel foglalkoztunk.
Azt is megtanultam (buszon, részegek ellen, stb.), hogy mindig segít, ha elkezdesz a támadóval kiabálni (nekem segít, mert kicsi vagyok; ha nincs hangod, akkor hangriasztó pótolja). Akkor a környezet észreveszi, ami a támadónak egy váratlan esemény. Közben előveszem az önvédelmi eszközt (ez lehet bármi, egy festékszóró is).
Ha valakinek nincs bátorsága eszközt használni, akkor a legjobb (tréningen tanítottak szerint) az, ha zavart kelt (zajjal) és elmenekül.
Illetve sokszor a taxi kevesebbe kerül, mint megélni azt, hogy egy drága telefont újra meg kelljen vásárolni vagy megszenvedni azt, hogy jól megrugdostál valakit (ugyanis egy értelmes embert nem a győzelem mámora tölti el utána, hanem az aggodalom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!