Szerinted mi a zene szerepe a társadalomban?
Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 14:11
1/10 anonim válasza:
szubkultúrákat, közösségeket alakít ki, de komoly szerepe nincs, szerintem.
2/10 anonim válasza:
Szerintem is max annyi, hogy az azonos zenét kedvelők könnyebben barátkoznak egymással, mert a zenei ízlés máris egy közös téma. A társadalomra nem hiszem hogy egyéb hatása lenne.
3/10 anonim válasza:
Közelebb hozza az embereket egymáshoz, ellazít, kikapcsol, megnyugtat, így ezáltal barátságosabb tulajdonságra teszünk szert. Kihozza belőlünk az érzelmeket, a rejtett érzelmeket is, ha álarc mögött éljük életünket zene hatására kiszabadítjuk igazi Arcunkat! Az élet komolyabb részeit kicsit lazábban vesszük zene hatására. Húúú ... sok mindent lehet idesorolni
4/10 anonim válasza:
Zaj. Szinte mindig, mindenhol megy. Meggátol a gondolkodásban. Eltereli a figyelemd. Ellazít. Kikapcsol. Agymosás. :D
6/10 anonim válasza:
jajj, te paranoiás, dehogy manipulál! :D
7/10 anonim válasza:
Naná persze és félreneveli az ártatlan fiatalságot, nem? :D
8/10 anonim válasza:
De tényleg manipulál. Nem feltétlenül rossz értelemben. De a hangulatodra hatással van. Ha hajnalban dolgozol, akkor egy pörgős zene ébren tart.
Pl. áruházakban is fontos, milyen zenét adnak le. A rádiókkal egy egész ország hangulatát befolyásolják valamilyen irányba.
9/10 anonim válasza:
Sok szerepe van.
A közös éneklés az összetartozás érzését adja, lásd népdalok, zsoltárok.
A munkadalok segítik a munkát (idejétmúltnak látszik, de én a mai napig éneklek házimunka közben).
Egy-egy dal a tanulásban is segít.
Valóban a hangulatot is lehet befolyásolni vele.
Zenébe öltöztetve sok értékes gondolat átadható még akkor is, ha egyébként betiltanák.
De a legfontosabb: gyönyörködtet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!