Mi a fene az az "életművész"?
Ezt általában azok írják, akik nem csinálnak semmit, de mégis jól megélnek, mert például eltartják őket.
Persze lehet más módon is értelmezni. Én inkább azokra szoktam mondeni, akik jól keverték a kártyájukat és sikeresek, boldog életet élnek. Mert az az igazi művészet, **arból várat építeni. :D
Például az egyik szomszédunk. Amióta az eszemet tudom, nem dolgozott sem ő, sem a felesége. Mégis megélnek.
Más kérdés, hogy sokan kiírják, mert tetszik nekik a kifejezés, de valójában egyáltalán nem életművészek.
Az én környezetemben olyan emberkék hívják magulat életművésznek, akik nem álltak be a sorba (nem dolgoznak ebben a hagyományos napi 6-8 órás rendszerben), hanem kizárólag azzal törődnek, amihez kedvük van, ezek általában a művészetek, zene, de van, aki hittérítő. Néha összejön nekik egy kis zsé, de az idő nagy részében le vannak égve, ezért sokszor munkával fizetnek szállásért vagy kajáért. És szeretik ezt, mert így nincsenek számukra kötöttségek, és nem hajtják a malmot, ahogy mások, számukra ez elég nagy érték, úgy veszem észre.
Néhányan közülük elég extrém életet élnek, egyik napról a másikra, sokszor még azt sem tudják, hol fognak aludni következő éjjel, néha már-már félhajléktalanok. Amúgy megtehetnék, hogy elmennek melózni valamit, többeknek van végzettségük, szakmájuk, de nekik az túl kötött.
Pont azt szeretik az életükben, hogy minden nap meglepetés. Én meg pont ettől őrültem meg.
Volt egyetemen is ilyen simerősöm, akinek az egyetlen fix doolog az életében a személyi számán kívül az email-címe volt, amire az egyetem kötelezte. Amúgy a becenevét is mindig változtatta.
Na, nálunk ők hívják magukat életművésznek, ill a környezetem rájuk használja ezt a szót.
Engem a barátnőm tart annak. Kérdeztem, hogy az mi.
Barátnőm: Lóf.@szt sem csinálsz, de abból kurv.@ jól megélsz.
Hozzátenném, nem tart el senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!