Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményed erről a...

Mi a véleményed erről a kezdeményezésről?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jan. 3. 23:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%

a házimunka arány szánalmas..de sztem többnyire a nők hibája..miért nem mondják hogy csináld meg ha akarsz tiszta dolgokat..el lehet úgy is intézni hogy mindeki a sajátját mossa, vagy felváltva..

a nők mégse állnak a sarkukra..a pasikra meg hiába várnak, nem fognak ilyen irányú kezdeményezéseket tenni...

2011. jan. 4. 01:10
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom azért van ez így, mert még mindig sok olyan nő van, aki 1. így látja természetesnek 2. attól tart, hogy ha nem így tenne, akkor a férje előbb-utóbb elhagyná (és tényleg van, aki meg is tenné) 3. a környezetet rosszallásától tart.

Amúgy nemrég anyukámmal beszélgettünk erről. Mondta, hogy amikor hozzáment apukámhoz, és még nem születtünk meg mi, a gyerekei, akkor apukámmal közösen csinálták a házimunkát, nem az ő dolga volt minden, hanem megosztoztak rajta. Aztán amikor én megszülettem, ugye anyukám otthon volt velem, így természetes volt, hogy a házimunkát megcsinálja, hiszen nem dolgozott. Utána az öcsém is megszületett, szóval akkor is így volt. De amikor anyukám visszament dolgozni, ezek a feladatok továbbra is rajta maradtak. Ugyan úgy csak ő járt bevásárolni, csak ő takarított, csak ő mosott, főzött, mosogatott, stb. És szerintem ez sok családban történik hasonlóan.

Különben múltkor egyik ismerősömmel elég heves szóváltásba keveredtem, amikor azt fejtette ki, hogy márpedig a mosogatás az női munka, én pedig azt mondtam, hogy nincs olyan, hogy női munka meg férfi munka. Olyan van, hogy az egyik személy jobban ért ehhez, a másik meg ahhoz. De nem függ a nemétől. Nekem pl. az öcsém sokkal gyorsabban és szebben tud mosogatni, mint én. A házimunkákra a férfiak épp úgy képesek, mint a nők, ha megtanulják. Mint ahogy a nők is képesek pl. füvet nyírni, ha a fizikumuk ezt megengedi (és amúgy ez is fejleszthető az esetek többségében). Én pl. mindig egyedül szoktam átrendezni a szobákat. Lehet, hogy leizzadok, mire az összes bútort a helyére tologatom, de úgy érzem, hogy nincs ehhez szükségem férfisegítségre. Ugyan úgy arrébb tudom tolni a szekrényeket, ártani nem fog ez a mozgás.

2011. jan. 4. 10:01
 13/20 anonim ***** válasza:

Támogatom, bár a 4. pontot nem értem.

A házimunka-gyereknevelés témában azt mondom hogy többnyire női dolog, merthogy vannak férfiakra tartozó dolgok is. Ezért nem is támogatom azt a fajta uniformizál(ód)ást ami megy, lehetőleg mindenkinek a rászabott feladatkörben kéne megállnia a helyét.

2011. jan. 8. 01:03
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
nah épp ez..rám ne szabjanak semmit...hadd döntsem már én el hogy katona akarok-e lenni, vagy mosogatónő...
2011. jan. 8. 01:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne "női dolog"? Egy férfi épp úgy meg tudja csinálni. A nők sem úgy születnek, hogy máris tudnak pl. mosogatni vagy főzni, nekik is meg kell tanulni, akkor egy férfi miért is ne tanulhatná ezt meg? Vagy mégis mennyire arányos az a munkamegosztás, ami a legtöbb családban folyik: férfi is, nő is dolgozik, a házimunkát otthon a nő végzi, a gyerekekkel ő foglalkozik, szülői értekezletre csak ő jár, míg a férfinak ezekre nincs gondja, viszont esetleg havonta megszerel valamit vagy becsavar egy villanykörtét.
2011. jan. 8. 08:36
 16/20 anonim ***** válasza:

válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 01-04 10:01

igenis van olyan hogy női és férfi munka!

női munkák: főzés, mosogatás, takarítás, titkárnősködés stb.

férfi munkák: házépítés és egyéb karbantartási tevékenységek, busz/kamionsofőrködés, repülővezetés, autószerelés stb.

érzitek a különbséget...

2011. jan. 8. 22:33
 17/20 anonim ***** válasza:
jah és a katonáskodás, rendőrködés is férfi munka
2011. jan. 8. 22:35
 18/20 anonim ***** válasza:

A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:33

Az összes általad felsorolt foglalkozásra/tevékenységre láttam már példát ellenkező nemű személytől. Azaz, mindkét nem képes rá. Mondhatsz bármit, akkor sem fogom azt elfogadni, hogy egy nőnek kötelessége lenne teljesen magára vállalnia a házimunkát, csak mert egyesek szerint az női munka. Nem csak ő lakik abban a házban/lakásban, így az otthon rendbentartása sem csak az ő feladata kell hogy legyen.

2011. jan. 8. 22:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Amúgy a főzés, mosogatás, takarítás mindennapi tevékenységek, tehát szinte minden nap kell őket csinálni. Házat építeni, szerelni nem kell minden nap. És nem is tartom valószínűnek, hogy minden férfi életében legalább egyszer épít házat.
2011. jan. 8. 22:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát aki panelben lakik az biztos nem, de azt mást sem nagyon.
2011. jan. 9. 03:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!