Az emberek miért utálják, gyülölik annyira azokat akik feketébe járnak?
Nem utálnak minket "fekete ruhásokat", csak kicsit kitűnünk ez egyszerű világukból. A legtöbb emberben rossz érzéseket kelt, és valamiért a fekete ruha egy "jelet küld" az egyszerű ember felé, amiből az egyszerű ember azt gondolja, hogy "hö ez feketében van! sátánista állat!".
Nem tom válaszoltam e az eredeti kérdésre, bocsi...
Egyik kedvenc színem a fekete, de én úgy tartom, hogy alapvetően azért nem szeretik az emberek ( és ehhez nem kell feltétlenül régimódinak lenni ), mert évtizedek óta úgy rögzült be az agyakba, hogy a gyász színe.
Vidéken, kisebb közösségekben a mai napig nagy státusza van annak, ha valaki "látványosan" gyászolja elhunyt szerettét.Sokan ezért utálják meg, főleg az, aki hordja (én is megutálnám, ha folyton a halottam gyászolásával összefüggésben kellene hordani, bár én tennék a hagyományokra,a temetésre elmennék benne, de utána hétköznapi szerelés;nem hiszek a külsőségekben, sőt, képmutató dolognak tartom, a gyász úgy vélem,mindenkinek a belső magánügye..).
Egyébiránt pedig azért szokatlan a nagyátlag számára, ha valaki talpig feketében jár, mert a fekete,mint olyan misztikus szín, és ezzel a látvánnyal nem tudnak mit kezdeni az emberek...Szerintem..
Te eléggé elővetted azt a kisebbséget, aki ennyire ellenszenvezik velük.
Amúgy az emberek miért rokonszenvezzenek azokkal, akik valószínűleg teljesen ellentétes eszméket vallanak maguknak. Ha valaki ennyire el akar térni a normáktól és ilyen módon, az viselje a következményeket.
Van már egy hasonló kérdés, és sok jó/érdekes válasz érkezett oda, ajánlom figyelmedbe:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!