Honnan ered a gányolás, gány munka kifejezés?
Figyelt kérdés
A "cigány munka" finomított változata lehet?2010. dec. 24. 07:27
1/9 anonim válasza:
nem, arra használják ha valamit silány minőségben csináltak meg.
2/9 anonim válasza:
Nos erősen tévedsz! A francia gagne (gányé)szóból ered ami azt jelenti nyerni, megtakarítani, keresni rajta.
3/9 anonim válasza:
És az első jól írta hogy minőségi problémás mert munkát "takarítottak" meg rajta.Nyernek rajta a gyengébb munka miatt. A Francia azt mondja "nyerem" a pénzt. Az amerikai csinálja a pénzt.
4/9 anonim válasza:
Szerintem cigány munka=gány munka, tehát nem hozzáértő silány minőségű munka.
5/9 anonim válasza:
"Szerintem cigány munka=gány munka,"
Te komolyan nem olvastad el amit írtam a francia kifejezésről? Én nem szerintem mondtam hanem ismeret miatt, Tudom hogy ez az eredete.
6/9 anonim válasza:
Igen, komolyan nem olvastam el amit írtál, mert nem érdekel. Én a kérdezőnek elmondtam a magamét:)
7/9 anonim válasza:
Viszot a Francia "gányé" szó, nagyon hasonlít a magyar gané szóhoz, igaz, hogy mást jelent.:D Sokszor a gányolt meló, egy nagy gané, mert még sz'art sem ér, mindjárt tönkremegy.:(
8/9 anonim válasza:
Te kérdező, te minden témában ott vagy? Nagyon ráérhetsz, mert szinte minden témában olvasom a nevedet.
9/9 fanyar válasza:
gány munka egyértelműen a cigány-munkára asszociál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!