Miért van hogy kellemetlen érzés az emberek szemébe néznem?
Figyelt kérdés
Kb 1 éve tapasztalom, hogy ha vkinek a szemébe nézek az rossz érzés. Foggalmam sincs miért van, de nagyon zavar.2010. dec. 19. 19:18
1/3 anonim válasza:
Mert az tiszteletlenséget, merészséget jelent. Az ember alapvetően még mindig állat, és az ösztönei egy tudatalatti közösségi jelrendszer szerint működnek.
A legtöbb állatból agressziót vált ki, ha a szemébe nézel. Általában a vadállatokra jellemző, az idomított ölebek már kevésbé zavartak ilyen helyzetben. Általában olyan emberekre jellemző, akik társadalmilag elszigeteltek és az intimitásukat zavarja.
Ha nem erre gondoltál, fejtsd ki.
2/3 A kérdező kommentje:
Kb 1 éve tapasztalom, vhogy nagyon rossz érzés másnak a szemébe nézni. Jól esik elkapni a tekintetem.
2010. dec. 19. 21:01
3/3 anonim válasza:
Előző vagyok. Nem tudom milyen választ várnál.
Szerintem ezzel nincs semmi gond, más korokban és kultúrákban pont tilos volt ránézni a másik arcára/szemébe. Ha valakivel beszélsz, állítólag "illik" a szemébe nézni, de nem szükséges szerintem ha kényelmetlen.
Az okot fent kifejtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!