Pályakezdő munkanélküliek. A szüleitek támogatnak titeket, vagy hogyan/miből éltek?
Ez jól hangzik, köszönöm!
Dec 20 környékén kell majd bemennem, és majd akkor rákérdezek. Köszi mégegyszer.
18:23-as vagyok
Érdekes, mert az OEP-nél és az APEH-nál is a jogviszony megszűnésétől mondták, hogy kell számítani a 45 napot. És ha belegondolunk így logikus is, példa erre a kérdező esete is, nem hinném, hogy fizetik még neked hónapokig, miközben nincs tanulói jogviszonyod, de nekem aztán édes mindegy, a lényeg, hogy én biztosítva lettem időben. :D
A kérdezőnek meg azt tanácsolom ezek után, hogy mindenképpen nézzen utána, akár az apeh honlapján is, vagy csak hívd fel őket. Az a tiszta.:)
Üdv
Ezt találtam nagynehezen:
"Kik jogosultak kizárólag egészségügyi szolgáltatásra?
-a közoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó alapfokú, középfokú nevelési-oktatási vagy a felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató nagykorú magyar állampolgár, ha társadalombiztosítási szem-pontból belföldinek minősül, a tanulói/hallgatói jogviszony kezdetétől a diákigazolványra való jo-gosultsága megszűnéséig (a tanulói/hallgatói jogviszony szünetelése alatt is jogosultak)"
Akkor elvileg jogosult vagyok, mert még érvényes a diákom...De most attól, hogy van egy matrica a diákomon, attól még miért látnak el ingyen? :D Nem értem ezt az egészet...Legjobb lesz ha telefonálok majd.
Aaaahammm!!
Hát, nem tudom, hogy akkor a te képzési formádhoz tartozó matrica hogyan érvényes... de ha úgy, ahogy a többieké, akkor áprilisig van tb-d.
Ne haragudj, azt hittem, valaki "elvesztette" neked, és onnan van matricád, mert ugye ha már nem vagy diák, akkor utoljára júniusban volt félév vége és akkor nem lehetne már, de így, ahogy írod, lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!