Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Olyan városokba/favakba ahol...

Olyan városokba/favakba ahol sok a roma miért érnek kevesett az ingatlanok?

Figyelt kérdés
Pedig az ország nagyrésze tisztességesnek ismeri a romákat akkor miért nem akarnak mellélyük költözni :-)
2010. dec. 7. 12:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Na vajon miért? Az ingatlan költségei magasak talán?! Netalántán ott olcsóbb felépíteni az ingatlant?! Á, dehogy. Inkább az van, hogy nem sokan szeretik, ha boldog-boldogtalan jár-kel az udvarán, esetleg a házában. Ráadásul kevesen szeretik, ha napi rendszerességgel meglopják őket.
2010. dec. 7. 12:33
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekem az egyik tanárom mesélte, hogy kéthetente rendszeresen betörtek hozzájuk az ilyen kedves szomszédai, és egy idő után elege lett abból, hogy megcsináltatta az ajtót, majd nem sokkal később valaki ismét betörte, ezért egy idő után mindig kitett az udvarra pár üveg lekvárt, konzervet, savanyúságot, amit általában el szoktak vinni tőle, utána már egyszer sem törték be a pincéje ajtaját, hanem elvitték azt, amit önként felkínált.

Szóval lehet egyezkedni a romákkal is, csak kell nekik egy kis "védelmi pénz".

Én mindenesetre nem szívesen élnék ilyen könyezetben...

2010. dec. 7. 12:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Ismered azt a viccet, amikor a roma, meg a magyar ikerházat épít, és a magyar nem tudja eladni, a roma meg igen, mert a szomszédja magyar?
2010. dec. 7. 12:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Te szeretnéd, ha egy-egy népes cigány család költözne a szomszédságodba? Jobbról is meg balról is? Ugye, hogy nem! Más is így van vele és nem venne ilyen környéken ingatlant.
2010. dec. 7. 13:01
 5/11 anonim ***** válasza:

Költözz "mellélyük", akkor megtudod.

Hangosak, nem törődnek a környezetükkel, a szemetüket kidobálják az utcára. Az udvarukon ki tudja miket égetnek, kilométerekre is érezni a szagot.

A gyerekeik, akiknek óvodában-iskolában lenne a helyük, ebben a szemétben lófrálnak minden nap.

Emellett piszkálnak, beszólogatnak, köpködnek, ha lány vagy fogdosnak, folyamatosan kéregetnek pénzt/cigit, ha nem adsz jobb esetben az utca végéig üvöltenek utánad, rosszabb esetben megrugdosnak.

Lopják a cuccaid a kertből, ha szerencséd van, a házba nem törnek be.

Ha igen, akkor hiába jelented fel őket úgysem tesznek semmit ellenük, annyit érsz el, hogy még jobban rád szállnak.

Éjjel nem egy életbiztosítás az utcán mászkálni. Én ugyan nem a cigánytelepen lakom hanem mellette, amikor jönnek-mennek a belváros felé erre szoktak elhaladni így inkább kerülök, de nem akarok egy részeg cigánytársasággal szembekerülni, több barátom verték már meg, engem szerencsére "csak" kiraboltak többször is, meg poénból el akartak ütni (GTA-ban képzelhették magukat), de be tudtam ugrani egy kerítésen.

Persze vannak akikkel lehet alkut kötni, barátnőméknek sikerült. Eleinte hozzájuk is betörtek, utána amikor felújítottak néhány roma beállt nekik segíteni, cserébe kaptak kajákat, azóta szoktak menni hozzájuk gereblyézni/havat lapátolni kajáért/piáért cserébe.

Mondjuk arrafelé normálisabbak laknak rendes házban, földet is művelnek. A városi romák nagy része viszont segélyből és másokból él. Tisztelet a kivételnek, de azok nem a cigánytelepeken laknak, ugyanis hozzájuk is ugyanúgy betörnek a testvérek ha van mit elvinni.

2010. dec. 7. 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Az ország nagyrésze nem szertei a romákat
2010. dec. 7. 13:08
 7/11 anonim ***** válasza:
Mert a cigányok büdösek.
2010. dec. 7. 13:19
 8/11 A kérdező kommentje:

""Az ország nagyrésze nem szertei a romákat""

Én se szeretem őket,de több embert ismerek aki védi őkett mint aki utálja.

2010. dec. 7. 13:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Még vmi: Honnan vetted, hogy az ország nagy része tisztességesnek ismeri a romákat?

Vmi kutatást/adatot tudsz mutatni?

Attól hogy Te mondjuk a budai villanegyedben laksz ahol csak milliomos romazenészek élnek és a szomszédok szeretik őket, ne vonatkoztass az országra... sokan teszik ezt, a romavédő programok szervezői is szinte mind jó környéken élnek, az egyetemen is a budai gazdag apukák gyerekei szervezték mindig a romalájkoló esteket, akik kb. tv-ben láttak csak cigányt, meg a meghívott kultúrroma vendégeket.

2010. dec. 7. 13:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Itt a gyakorikérdésen is rengettegen védik őket.Ha elolvasod a kérdésem kiegészitését és a végén a mosoly jelett,akkor érted miről beszélek.
2010. dec. 7. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!