Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt most miért csinálták?...

Ezt most miért csinálták? Miért nem érdekelte őket?

Figyelt kérdés

Egyetemi kollégiumban lakom. A lakótársaimnak csináltam most Mikulásra egy kis meglepetést. Tudom, hogy egyéni ötlet volt, meg senki nem kért rá, de azt hittem, örömöt szerzek vele. Nyomtattam egy szép Mikulás-képet, alá költöttem egypár rímet, amivel úgymond átadtam a mikuláscsomagot, amibe pedig 1-1 kismikulást tettem, mindegyikre egyesével ráragasztva a nevüket és egy sok szeretettel-kártyát. Mindezt pedig kiszögeztem a faliújságra, mikuláscsomagostól még múlt éjjel, reggelre hadd találják meg. Reggel megyek ki kíváncsian, azt hittem, már rég letépték az egészet faliújságostól, hát nem, érintetlen minden, jönnek szembe velem, érdektelen-álmos jóreggelt, gondoltam, hogy a nagy lapra nem írtam rá, hogy tőlem van, talán nem jöttek rá, mert ahhoz ki kellene bontani a csomagot, na de majd ha kibontják. Gondoltam én.

Délben megint mentem nézni, semmi mozgás, ugyanúgy kint van minden. Délután már pedzegettem, hogy nem kéne megnézni, hogy mi hozott a Mikulás? Azt mondták, hogy még nincs bent mindenki, majd ha bent lesznek, akkor. Ez nagyon ésszerűnek tűnt, oké.

Este megint lestem, már beért mindenki, simán elsétáltak a faliújság előtt, és azt se mondták, bakfitty, talán rá se néztek. Este kilenckor megint megpendítettem, hogy elmúlik az ünnep, nem kéne megnézni? NA ERRE MÁR SEMMI VÁLASZ NEM ÉRKEZETT, CSAK A VÁLLUKAT VONOGATTÁK. És mindenki elment a dolgára. Mondanom sem kell, hogy a csomag azóta is érintetlen.

Meg idéznék még egy beszélgetést az egyik lánnyal (mindnyájan lányok vagyunk), külön is megkérdeztem, hogy nem nyitjuk ki közösen a csomagot? Azt mondta, hogy azt a HATALMAS csomagot? Hát igen, 1 zacskóban elfért mindenkinek a Mikulása, de az névreszóló volt, csak ki kellett volna hozzá nyitni a csomagot. Meg mit adtam volna, toronyórát lánccal? Így se érdekelt senkit, na meg más mit adott? Meg azt mondta még teljesen unottan, hogy ő már belelesett, csoki van benne. Na erre mondtam, hogy igen, miért, mi más lenne benne? Kisautó?

Többet aztán semmi szó nem esett se a csomagról, se a meglepetésről.

Most nem azért, mert tényleg nem azért csináltam, meg más nem is csinált semmit. De egy bukjfel is megtette volna, és NEM a köszönöm helyett, hanem mondjuk a JAJDEJÓ helyett, vagy ahelyett, hogy legalább észrevették volna.

De a tökéletes közöny. Még a szemük se rebbent. S mivel annyiszor mondtam, meg az egyik ugyebár bele is nézett, TUDTÁK, hogy tőlem kapták. Úgy telt el az ünnep, hogy sz*rtak bele.

Ez nagyon fáj, mert örömöt akartam szerezni, és nagyon készültem rá, de persze nem szóltam senkinek semmit. A csomag most is ott lóg, majd karácsony után kidobja a takarítónő. Ennyi.

2010. dec. 7. 02:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha százezreseket raktál volna a csomagokba,akkor kibontották volna,ne félj,de még akkor sem valószínű,hogy megköszönték volna.

De egy kis csokiért,kedvességért már arra is lusták,hogy leszedjék.Gondolom,azért nem köszönték meg,nem szóltak semmit,mert keveselték.Na,ezek nem is érdemelnek semmit,még jó szót se!Sajnálom,hogy ilyen hogy ilyen anyagias,semmirekellő lakótársaid vannak,soha többet ne kedveskedj nekik semmivel,nem éri meg a fáradozást.

Szerintem a csomagokat szedd le ,nehogy kidobja a takarítónő,hiszen pénzed és munkád van benne.Edd meg te a csokit,vagy ajándékozd szét kisgyerekek között,ők tudnak még a kevésnek is örülni...

2010. dec. 7. 06:47
 2/8 anonim válasza:
Nagyon meglepődtem ezen a történeten, nagyon szomorú, hogy ennyire nem tudnak az apró figyelmességeknek örülni az emberek. Próbálj meg túllépni rajta, és legyél büszke magadra, hogy Neked ilyen eszedbe jutott. Jövőre meg keress pl. egy gyermekotthonban kisgyerekeket, akiket meglephetsz, ők még tudják értékelni a Csodát! :)
2010. dec. 7. 08:19
 3/8 anonim válasza:
57%
Te nagyon rendes vagy ők meg szemétládák.
2010. dec. 7. 08:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Mért nem tőlük kérdezed meg? Ismeretlen csomagba én biztos nem néznék bele, mert nem az enyém és mi közöm hozzá. Ha lakótársnak ajándékot adnék, azt vagy a kezébe adnám, vagy a csizmájába. A zacsiból egyesével kivenni a csokikat kellemetlen lehet a faliújságnál. Ha ajtón belül van odarakva az asztalra vagy az ablakba és akkor szólsz este, amikor már mindenki ott van, hogy "nézzünk bele", akkor korrektül lehet osztani.

Amúgy én nem szeretem az ilyesmit, mert nekem az is sok anyagilag, hogy a saját és a párom családjának adjak és nem tudom viszonozni, ha minden havertól kapok valamit.

2010. dec. 7. 08:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha ők nem akarnak mikulást ünnepelni, akkor mit erőlteted rájuk? Előtte meg kellett volna beszélned velük, hogy akarják-e megünnepelni, és ha nem, akkor ne erőltesd!

Én is utálom az ilyesmit. Az első gondolatom az lenne, hogy biztos elvárod a viszonzást.

2010. dec. 7. 09:18
 6/8 anonim ***** válasza:
"Isten hozott a való világ sivatagában"
2010. dec. 7. 11:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem szemetek.

Én biztos kibontottam volna, imádom a csokit.

2010. dec. 7. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:

De mondja a kérdező,hogy egyikük már belelesett a csomagba,meg névre is szólt,szóval,gondolom,rájöttek ki rakta ki és miért.Talán meg is beszélték egymással a dolgot.

Megijedtek,hogy viszonozni kell?!Baromi nagy dolog lett volna,mondhatom!Akár közösen is összedobhattak volna pár forintot és abból már egy szép csomagot tudtak volna ők is csinálni a kérdezőnek.De hát,minek az...

Ha erről az oldalról nézzük,jó ,hogy nem ették meg a csokit.Aki nem szeret adni,az kapni se szeressen.

2010. dec. 7. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!