Más országokban is vannak olyan gyakori utcanevek, mint nálunk pl. a Petőfi utca, amiből szinte minden településen van egy?
Figyelt kérdés
Tudnátok egy-két példát mondani?2009. jan. 15. 14:52
1/7 anonim válasza:
úgy hallottam ilyen a sevcsenko utca ukrajnában (szintén költő)
2/7 anonim válasza:
A Kossuth is elég gyakori. Itt New Yorkban is van Kossuth utca.
4/7 anonim válasza:
Nem 100%-an mindenhol , hisz nem ismerem az osszes varost , de gyakran talalkozom.
Goethe str.
Richard Wagner str.
Weber str.
Friedrichstr...
Sok van meg , olyanok is amik talan nem ismetlodnek annyiszor,de ha leforditod , eleg nagy butasagnak hangzik, legalabbis magyarul.
Mannheim belvarosabanban pl. igy hivjak az utcakat :
G3 , O5 , D2 ... :d
Erdekes , nem ?
Ezt amugy erdemes megnezni a neten , amikor ott voltam, alig talaltam vissza a kocsihoz... :))
5/7 anonim válasza:
Igen, a Goethe elég gyakori lehet, a német tankönyvemben így hívják az összes iskolát. :)
6/7 A kérdező kommentje:
Kossuth utca New Yorkban? Ez érdekes! Ki tudják egyáltalán mondani az angolok azt, hogy Kossuth? :)
És ez a G3, O5... is érdekes.
Írhattok még ilyeneket.
2009. jan. 15. 20:03
7/7 anonim válasza:
Ez egyébként érdekes. Úgy tudom Magyarországon csak elhunyt személyről lehet elnevezni utcát, azonban ez például Németországban máshogy van. Ha jól tudom az egyik még élő magyar női asztaliteniszezőről utcát neveztek el, mert sokat tett az adott városért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!