Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb ember értékrendjének középpontjában a pénz, és a jóllét áll?

Figyelt kérdés
minden a pénz körül forog ebben a világban,könyörgöm miért kell így élni?lehetne a természettel harmóniában is élni,és nem a vágyak,minél drágább autó/ház/ruha lenne a fő érték,mert ezel valójában értéktelen,szükségtelen pénzköltésre ösztönző dolgok.miért szűkül a látókörünk ilyen haszontalan dolgokra?hol a gondolkodó ember,a harmónia és a szeretet ebben a világban?
2010. nov. 19. 18:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez a vilárend be fog dőlni, csak ideig-óráig még kitart. A pusztulás késve jelentkezik, ha az ember elpusztítja a természetet. De ami késik nem múlik. Akkor majd felfogja fajunk, hogy hoppá, nem biztos, hogy jó volt amit csinált, de már késő lesz.
2010. nov. 19. 21:03
 12/20 A kérdező kommentje:
tudom..:) de ez olyan szomorú
2010. nov. 19. 22:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Azert ez a kerdes eleg vicces, mert az interneten tetted fel, ami filozofiad szerint felesleges kell, hogy legyen, hisz nincs harmoniaban a termeszettel. Nekem nem a legfontosabb a penz, nem is akarok milliomos lenni, csak annyi legyen, hogy abbol szepen meg tudjak elni. Miert fontos ez? Mert ha nincs penzed es beteg leszel, pl. nem tudod kifizetni az ellatasodat, egy gazdag ember meg megiscsak meg tudja fizetni a legjobb ellatast, gyogyszereket es kozben a csaladja sem kerul az utcara. Jo, jo, maga a penz nem tesz boldogga, de csak jobb erzes egy normalis hazban elni, mint egy putriban, nem? Vagy jobb, ha van egy autod, mintha sehova sem tudnal eljutni onmagad, nem? Nekem nagyon fontos az egeszseg, a biztonsagos kornyezet. Soha nem lehet tudni, hogy ki mikor lesz beteg, en orulok, ha van penzem, hogy ki tudjam fizetni, ha kozbejon ilyen es egy olyan helyen eljek, ahol nem rabolnak ki minden heten. Szerinted ez normalis embernek nem lehet celja?

Mit jelent egyaltalan, hogy a termeszettel harmoniaban kell elni? Te hogy elsz es miert van interneted? Hisz az is penzbe kerul es ha nem lenne fontos neked a penz egy picit sem, akkor nem lenne netet, mivel nem tudnad/akarnad kifizetni.

Fogyasztoi tarsadalomban elunk. Ezert van ez igy, de ettol fuggetlenul - ennek minden hatranyaval egyutt is - fenntartom, hogy nagyon nem mindegy, hogy ki milyen korulmenyek kozott el. Teged nem tesz boldogga a szep kornyezet? Inkabb laksz a hid alatt vagy hogy?

2010. nov. 20. 00:42
 14/20 anonim ***** válasza:
Mas elolenyek meg vannak penz nelkul? Mi nem vagyunk allatok, mindenkinek vannak tervei, almai, celjai, amiket sajnos penz nelkul nem lehet megvalositani. Pl. lehet neked az almod egy felev kulfoldi tanulas, ha egy vasad sincs, csak alom marad. Az allatoknak nincsenek tervei, szimplan osztonosen elnek... azert ne tegyuk mar egy halmazba a kettot...nem ertem, hogy akkor hogy is kellene elnunk, nekunk embereknek. Aruld el, hogy megis hogyan lehet penz nelkul elni, mikor meg a penz letrejotte elott is volt un. cserekereskedelem az emberek kozott. Sosem volt semmi ingyen. Menjunk ki a kutyaolba, vegetaljunk es elegedjunk meg azzal? Ez lenne az a fene nagy harmonia, amit promotalsz?
2010. nov. 20. 00:47
 15/20 A kérdező kommentje:
úgy mint régen az egyszerű emberek,pl törzsekben.táplálékot szereznénk,termelnénk amennyit kéne,de nem többet,internet helyett együtt lennénk mindig,törődnénk 1mással,és közelebb kerülnénk a természethez.gondoljátok csak el,milyen lenne pl a plitvicei nemzeti park gyömörű tavacskái közt élni..ez lehetetlen tudom,és csak azért kérdeztem,mert mások véleményére is kíváncsi voltam:)internetem meg azért van mert anyáék fizetik,felnőttként nekem biztos nem lesz.
2010. nov. 20. 10:36
 16/20 anonim ***** válasza:
Hihetetlen vagy.Ott unnám sz@rrá magam már bocs ha mindig mások siránkozását hallgatnám meg a sztorijait.Én és még sztem sokan mások nem örülnének ha vissza fejlődnénk arra a szintre amit írtál!"nem lenne több csak amennyi kell"-és mennyi kell?én lehet többet eszem mint te akkor nekem több kell...és akkor mi lenne az életed célja??Gyereket szülni(mert gondolom lány vagy)és felnevelni aztán mi?Nemhisem h ebben mindenki örömét lelné.
2010. nov. 20. 18:31
 17/20 anonim ***** válasza:
Kérdező! Azt ne felejtsd el hogy a természetben harmóniával élő törzsek száma gyakorlatilag 0. Az átlagéletkoruk is 30-40 év volt. Nekem nem tetszik a harmónia, ha ez az ára.
2010. nov. 20. 19:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Azért van, mert a média nevel fel bennünket, és annak az az érdeke, hogy a gazdaság növekedjen. Ez pedig úgy érhető el leghatékonyabban, ha minél több ember várja az anyagi gazdagodástól a boldogságát. Erről profi reklámpszichológusok elég jól meggyőzik a többséget, akiknek az újabb és újabb kegytárgyak megszerzése közbeni hajszában semmi ideje reflektálni erre az egészre.

Egyébként te szerintem a jólétre gondoltál és nem a jóllétre.

[link]

[link]

Gyulai Iván:

"A növekvő szegénységnek, és környezeti pusztulásnak közös oka van, ez pedig a gazdasági növekedés elsőbbsége."

"A világ bajainak orvoslására a gazdasági növekedést használja, azt, amely a betegséget termeli."

Lehetne a természettel harmóniában is élni, de a jelenlegi berendezkedés ebben ellenérdekelt. Ezért ez nem lesz könnyű, gyere, segíts.

2010. nov. 22. 14:11
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem minden álmom egy kis tanya, ahol önfenntartó gazdálkodást folytatnék. A másik, esőerdőkben új fajok után kutatni. Mind kettőhöz pénz kell, de nem kell autó, luxus dolgok, stb, csak élmények és utazás.Értem a kérdésedet és egyet értek az ősközösségek vissza hozatalával, (a fejlett ország beliek nagy többsége belepusztulna a dologba). Úgy gondolom a kapitalizmus és a globalizmus még a mi életünkben összeomlik, és lejjebb kell majd adni az igényeinkből, meg kell állítani a gazdaság "fejlődését", vagy más irányba terelni, ahhoz, hogy majd túléljünk.
2010. nov. 22. 23:11
 20/20 A kérdező kommentje:
utolsó kettő!ti értitek mire gondoltam:)esőerdőben én is szívesen kutátnék..de egyenlőre fogalmam sincs hogyan juthatnék el odáig
2010. nov. 23. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!