Milyen Sopronban élni?
Anyuékkal a költözés téma már évek óta, húzódik.
Úgynéz ki, hogy a helyzet komolyra fordult és jövőre mindenképpen elakarják intézni a dolgot.
Budapesten lakunk, és idáig csak annyi volt, hogy max. másik kerületbe megyünk, de leginkáb az volt hogy a kerületünkön belül kicsit arébb.
De elő jött egy ötlet hogy mi lenne ha Sopronba mennénk?
Anyukámnak nagyon tetszik,hogy milyen szép stb és Bécs közelségével talán a munka is jobb lenne.
16 éves vagyok, és eléggé félnék olyan messze menni mindentől-mindenkitől, szerintetek megérné? Sopron jó hely?
Ami számomra a leges legfontosabb, hogy lovagolok,lovazok ...
Valaki tud valamit, hogy ott mennyire van lehetőség erre? Mert semmi kép nem adnám fel az életem :S
Szerintem igen jó választás! ;) Én ugyan nem Sopronban élek, hanem egy szomszédos határmenti faluban, de Sopron a 2. otthonom, oda köt a munka, a tanulás, barátok, közösségek stb. :) Szóval én csak ajánlani tudom! Hangulatos (a történelmi belváros valami csoda); és ami nagyon fontos, hogy nincsenek távolságok. A közlekedésre szoktak panaszkodni, de szerintem más városokhoz képest még ez is luxus, jó a buszforgalom, és gyalog is könnyedén el lehet jutni A-ból B-be, és az autós közlekedés sem különb, mint másutt.
Igen, Bécs közelsége / Ausztria szomszédsága sok munkalehetőséget nyújt, legalábbis aki akar, az - szerintem - el tud helyezkedni az osztrákoknál is. Ausztria és Sopron között elég jók az útviszonyok.
Az oktatást sem hagyhatom ki,, van választék a középiskolai oktatás területén is,, és büszkék lehetünk az iskoláinkra (ld. pl. Berzsenyi líceum, Széchenyi, Eötvös stb.) Szóval amiatt sem kell aggódnod, hogy milyen lesz egy itteni iskola. :)
Mondom: én csak bíztatni tudlak! :) És a lovaglás miatt se aggódj, Sopronban/környékén ez biztos nem lehet kérdés! :)
Minden jót a költözéshez!
Húú, nagyon szépen köszönöm a válaszod, jó volt olvasni. :)
Hát megfontoljuk a dolgot és lehet Sopron mellett döntünk. Még 1 kis idő azért van, mert nem holnap,holnapután mennénk, még pénzünk sincs mert a mi házunk sincs még hirdetve, most még először is döntőre kell jutnunk hogy hova megyünk végülis.
De amiket leírtál az nagyon pozitiv :)
Imádom Sopront! Lovazni nagyon jó lehetőségek vannak (Brand major, Vadon lovasclub a többi nevét nem tudom de van még kettő), a közlekedés is jó (majdnem minden busz 20 percenként jár), a sulik is jók és Ausztria nagyon sok lehetőséget tartogat. Lehet jókat szórakozni és vásárolni is, többnyire kedvesek az emberek is:D
13/L
Én alföldi vagyok eredetileg, de itt Sopronban megváltozott az életem. Sokkal, de sokkal jobb!
Budapesten is éltem, de nem bírtam sokáig, borzalmas volt.
Pesthez képest, sokkal élhetőbb hely Sopron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!