Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha eltévedünk...

Mit lehet tenni ha eltévedünk az erdőben, nincs térerő és kezd besötétedni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 11. 07:59
1 2
 11/20 Zenon ***** válasza:
100%

Jó kérdés.Én idén szeptemberben pont így jártam.Elmentünk gombát szedni úgy késő délután az erdőbe.Útközben különváltunk.Megbeszéltük, hogy találkozunk a kocsinál.Egyszer csak arra lettem figyelmes,hogy nem látom a többieket.A mobilom kicsúszott a zsebemből, elveszett.Akkor kezdett el sötétedni, az erdő meg hatalmas volt, mint 20 nagy focipálya.Elkezdtem kiabálni, hátha meghallja valaki.Elindultam az egyik ösvényen, igyekeztem sietni, hogy még sötétedés előtt kiérjek az erdőből.Mindegy melyik oldalán, csak kijussak, hátha úgy találok valami viszonyítási pontot, hogy visszataláljak.

Végül az erdő szélén kerülve visszaértem, de a mobilom odalett.

2010. nov. 14. 19:38
 12/20 anonim ***** válasza:
77%
Ha véletlenül vaddisznóval találkozol, nem szabad elrohanni, mert utánad fut. Állj meg, maradj lehetőleg teljesen mozdulatlan, még ha "pár centire" megy hozzád akkor is. Felmér, - lehet, hogy enyhén meg is lökdös (ez nagyon ritka) - majd békén hagy és tovább megy, még ha kicsinyei vannak, akkor is. (Vadászok tanították, mivel pusztán nőttem fel)
2010. nov. 18. 05:59
 13/20 anonim válasza:
95%
Oltári nagy hülyeség, hogy a vaddisznó kergeti az embert, pláne, hogy megbökdösi! Vadász ilyet nem mond, mert tudja, hogy a vaddisznó fél az embertől, menekül tőle.
2010. nov. 18. 10:57
 14/20 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, hogy oltári nagy hülyeség, de az biztos, hogy vadász mondta gyerekkoromban. Lehet, hogy akkor ez volt a "divat", így látták jónak, most mást tartanak róla. Én nem tudom eldönteni, hogy jó tanácsot osztogattak akkoriban, de ezt plántálták belénk. Lehet, hogy ha ma beszélnék vele (45 év után), akkor már elnézést kérne ezért...

Szerencsére nem találkoztam vaddisznóval, nem volt szerencsém letesztelni a tanultakat.

2010. nov. 19. 08:37
 15/20 anonim ***** válasza:
73%
csinalj erdotuzet,arra odamegy csomo ember es segitenek.Meg azoknak az embereknek is segitessz akik a jovobe eltevednek,mivel a tuz miatt az erdo kb a felere csokken.
2010. dec. 4. 18:50
 16/20 anonim válasza:
31%
Vannak itt akik sztem még abszolút nem jártak erdőben! M.o-n nincs akkora erdő ahol el lehet tévedni?! Vannak 100-200-300 négyzetkilométeres erdőink és én egy 30 négyzetesben tévedtem el úgy, hogy fél napot bojongtam mire kiértem. Bele sem merek gondolni mi történt volna ha egy 10x akkora sűrűben tévedek el. Egy erdőben nagyon nehéz a tájékozódás még iránytűvel is.Azt meg, hogy elindulsz egy irányba, na azt felejtsd el. Rengeteg akadályba ütközöl s folyamatosan kerülketed a fákat, észre sem veszed és már el is tévedtél. -egy profi
2015. márc. 8. 23:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Oszt milyen szakterületen vagy "profi" ?
2015. márc. 8. 23:58
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Hát nagy profi lehetsz, öreg. Én mindig toronyiránt kirándulok, és eddig még mindig gond nélkül kijutottam.

Ha más nem, menj addig, amíg nem találsz egy két nyomvályús erdészeti utat (a legtöbb helyen pár kilométeren belül biztos találsz ilyet), és azon indulj el lefelé.

2015. márc. 9. 00:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Btw. egy 30 km2-s erő az 5x6 km. A legközepéről sem lehet egyik széle sem sokkal messzebb 3 km-nél. Ha képes vagy egy irányba haladni, félóránál nem sokkal hosszabb idő alatt kint vagy, de ha teszel öt kört közben, akkor is max. 2-3 óra. Profi...
2015. márc. 9. 00:17
 20/20 anonim válasza:
49%
Bocs,de én nem kirándulok. Én járom az erdőt! A kettő teljesen más...A kiránduló a kijelölt útvonalon halad és a természetet csupán szemléli! Az erdőjáró, beleveti magát a sűrűbe és átérzi a vadon ízét, vérét! Na és persze az sem mindegy, hogy az erdő ültetett erdő, vagy vad erdő. Egy ültetett erdőből, simán ki lehet jutni a fasorokat követve, de egy "őserdő" az teljesen más.
2015. márc. 9. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!