Mit lehet tenni ha eltévedünk az erdőben, nincs térerő és kezd besötétedni?
Először is keresnék valami üregfélét alulra is tennék avart meg magamra is és kibekkelném az éjszakát.
Ha nem találnék üreget, akkor megpróbálnék fel mászni egy fára és ott maradnék.
Ha meg erdőbe megyünk, akkor ( nem vicc) legyen nálunk tampon. Kicsi, de ha szétszeded, akkor nagyon jó gyújtósnak és tudsz tüzet rakni egy kis gödörbe.
Általában akárhová megyek, van nálam zsebkés, gyufa és (kicsi ledes) zseblámpa. Erdőben meg pláne, ezek még zsebben is elférnek.
Ha eltévedek, és kezd sötétedni, valószínűleg nem kezdem zseblámpafénynél keresni az utat (főleg, hogy két végén lezárt csőben is képes vagyok eltévedni), hanem elvackolom magam valami kényelmes helyen, esetleg gyújtok egy tüzecskét, és megvárom a reggelt. Magyarországon vadállatok támadásától nem kell tartani, bár itt is vannak olyan erdők, ahol nagyon el lehet tévedni, pl. a Bükkben.
Telefont kikapcsolom, mert ha nincs térerő, folyamatosan keresni fogja, és hamar lemerül.
Aztán reggel lehet újra megpróbálni tájékozódni.
hagyj nyomokat , ha eltévedtél! ruhafoszlány, ilyenek!! éjszakára tényleg jobb a fán de ott nem lehet aludni.
ha nincs medve vagy farkas akkor aludhatsz az avarban. rovarokkal úgyis minden tele van a földön is meg a fán is.
reggel kitalálod az égtájakat amikor a nap felkel (jó, úgy is lehet hogy a fák északi oldalán van moha), elképzeled hogy az erdő a lakóhelyedhez vagy a közelebbi városhoz viszonyítva merre van és sétálsz.
Az előttem lévők már jól leírták, mit kell tenni, én konkrétan beparáznék, mert nagyon félek a vaddisznóktól.
De ha erdőbe mész, tanácsos vinned magaddal iránytűt, nylonszatyrot (ha már lefekszel az avarba, legalább csípőtájon maradjon száraz a ruhád), bicskát, gyufát, zseblámpát, vizet palackban, aszalt gyümölcsöt.
Melyik erdő?
Mo.n nincsenek nagy erdők.
Indulj el valamerre és nemsokára kiérsz.
Magyarországon valóban az a megoldás, hogy egyszerűen keresel egy utat és elindulsz határozottan egy irányba. Ezt az avarba lefekvős dolgot nem javaslom, jó időben tele leszel kullanccsal, hidegben megfagysz, de legalábbis felfázol.
Ha elindulsz egy úton, tuti, hogy max. 20 km és találsz lakott települést. Nem egyszer játszottam már ilyet és eddig mindig bejött.
Zseblámpa, iránytű legyen nálad, meg szőlőcukor, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!