Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy a...

Mit szóltok ahhoz, hogy a rendőr elütötte a gyalogost zebrán? Vajon eltusolják a frászba az ügyet vagy lesz belőle valami?

Figyelt kérdés

Én mindig is nem éppen jogállami megoldásnak tartottam, hogy csak mert rendőr, nem kell neki a PÁV-I vizsga, ami mindenki másnak kell a szirénás autók vezetéséhez, de érdekes módon, a rendőr ez alól kivétel.

Akkor hogy is van ez? Miért csodálkozunk egyáltalán, ha nem tudnak vezetni?

Nem durva ez? De ez csak egy kis plusz info, a fő kérdés az, hogy vajon

1, hogyan lehet elbírálni, ha egyszer csak mert villog a feje fölött a lámpa, már azt hiszi, vezetni is tud, de semmi vizsgája nincs, aztán okozza a kemény balesetet?

Egy mentősnek pl kell a külön vizsga. Akkor ez nem ugyan az, mintha egy sima civil autós üt el valakit? Hiszen neki is ugyan úgy csak sima jogsija van. Miért kell a mentősőfőrnek, tűzoltónak a PÁV-I vizsga, és a rendőrnek pedig nem? Ez amolyan komcsi maradvány?

2, Szerintetek eltusolják a frászba az ügyet, vagy ugyan úgy lesz belőle ítélet, mint más rendes ember esetében lenne ez? Hiszen életveszélyes állapotban van az ember, és mellesleg zebrán, a tiloson áthajtva ütötte el, ha jól értesültem.

Komolyan kíváncsi leszek erre és a véleményekre ....

2010. nov. 11. 07:54
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocsi, állítólag mégis piros volt a gyalogosnak, na annál inkább érvényes a kérdésem, hiszen pont ezért lenne a PÁV-I vizsga, hogy az ilyen "extrém" helyzeteket, amik egy szirénázáskor adódhatnak, tudja kezelni. Na igen, már ha lenne vizsgája ....
2010. nov. 11. 08:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Amikor meg Császár Előd ütött el egy rendőrt aki meg is halt, abból se lett semmi...
2010. nov. 12. 09:38
 3/3 A kérdező kommentje:
igen, igazad van, érdekesek ezek az ügy-eltűnések ...
2010. nov. 12. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!