Mit szóltok ahhoz, hogy a rendőr elütötte a gyalogost zebrán? Vajon eltusolják a frászba az ügyet vagy lesz belőle valami?
Én mindig is nem éppen jogállami megoldásnak tartottam, hogy csak mert rendőr, nem kell neki a PÁV-I vizsga, ami mindenki másnak kell a szirénás autók vezetéséhez, de érdekes módon, a rendőr ez alól kivétel.
Akkor hogy is van ez? Miért csodálkozunk egyáltalán, ha nem tudnak vezetni?
Nem durva ez? De ez csak egy kis plusz info, a fő kérdés az, hogy vajon
1, hogyan lehet elbírálni, ha egyszer csak mert villog a feje fölött a lámpa, már azt hiszi, vezetni is tud, de semmi vizsgája nincs, aztán okozza a kemény balesetet?
Egy mentősnek pl kell a külön vizsga. Akkor ez nem ugyan az, mintha egy sima civil autós üt el valakit? Hiszen neki is ugyan úgy csak sima jogsija van. Miért kell a mentősőfőrnek, tűzoltónak a PÁV-I vizsga, és a rendőrnek pedig nem? Ez amolyan komcsi maradvány?
2, Szerintetek eltusolják a frászba az ügyet, vagy ugyan úgy lesz belőle ítélet, mint más rendes ember esetében lenne ez? Hiszen életveszélyes állapotban van az ember, és mellesleg zebrán, a tiloson áthajtva ütötte el, ha jól értesültem.
Komolyan kíváncsi leszek erre és a véleményekre ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!