Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem posztol rendőr a...

Miért nem posztol rendőr a (budapesti) Hősök terén?

Figyelt kérdés

Azért választottam a kérdésnek ezt a kategóriát, mert már-már népszokásként is említhető az a jelenség, amiről írok.

Rendszeresen elhaladok a budapesti Hősök tere előtt a Dózsa György úton - tömegközlekedési járművel a kora esti órákban, - és azt tapasztalom, hogy csoportosan mászkálnak fel emberek az emlékműre azért, hogy pózoljanak, ökörködjenek, bohóckodjanak ott...

Jól emlékszem, kölyök fejjel az utcán ökörködtem a bátyámmal - és miért ne, - megpróbált felmászni az egyik emlékműre brahiból:

Másodpercek alatt ott volt a rendőr és "lesípolta" az emlékműről, jól letolt minket, - örülhettünk, hogy ennyivel megúsztuk.

Látom, hogy "szabad a vásár", - a sok ember, aki nem tud mit kezdeni magával, - felmászik és ott ökörködik.

Ha turista az illető, ha nem, felettébb érdekelne, hogy melyik ország közrendvédelmi hatósága engedi meg - a magyart kivéve - azt, hogy nemzeti tartalmú emlékműveinek bármelyikén is emberek mászkáljanak, randalírozzanak, "lovagoljanak", stb.?!

Másik kérdésem, ami felmerül ugyanezzel a jelenséggel kapcsolatban, hogy amennyiben leesik valaki, akkor a következmények felszámolása, megszüntetése nyilvánvalóan közpénzből fog történni, nemde?

-Miért kötelesek az adófizetők - akár közvetetten is - mások idiotizmusát finanszírozni?

A Hősök tere amúgy is egy eléggé frekventált hely, - követségek vannak a közelében, turisták által nagy számban látogatott hely, - szerintem nem lenne túlzás, ha posztolna a téren egy rendőr, - és ha kell, bizony oda szólna annak, aki nem tud viselkedni.

Másként gondoljátok?

2010. nov. 8. 15:36
 1/3 anonim ***** válasza:

nem, teljesen igaz

de szinte sehol nincs "posztos" rendőr ma már

régen voltak, helyesen

2010. nov. 8. 15:48
 2/3 anonim válasza:
Abszolúte igazad van. Tényleg kellene oda egy rendőr. Nekem az sem tetszik amikor ott gördeszkáznak, bmx-eznek vagy koriznak. Vannak erre kijelölt helyek nem egy emlékművön kellene...
2010. nov. 9. 09:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. nov. 9. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!