A Himnusz mondanivalója, hogy semmit nem magunknak köszönhetünk, legfeljebb akkor alakul jobban a történelmünk, ha Isten megszán minket, de az nem saját erőből érjük el?

Most szét leszek szedve de nem érdekel! Én a himnuszt mindig is csak siránkozásnak és könyörgésnek éreztem. Isten segítsen már mert a magyar nem fog csinálni semmit hogy jobb legyen. Nem akarok belemenni a politikába de látok hasonlóságot a mostani helyzettel is...
Vannak tök vidám, pattogós himnuszok de a miénk inkább olyan mint egy sirató ének, gyászos, nyomasztó... anno is gyűlöltem évnyitókon meg évzárókon is...

#5: ezt neme egészen értem, megnéztem a többi versszakot is.
"Őseinket felhozád"
"Zászlónk gyakran plántálád
Vad török sáncára"
"Nektárt csepegtettél"
Ezek a jó dolgok mind Istentől jönnek. Ahogyan a rossz is később:
"Most rabló mongol nyilát
Zúgattad felettünk"
Egyébként, ha valamelyik versszak dicsőbb, énekelhetnénk azt is. A németek is megtették, hogy azt a versszakot énekljék, amivel ma azonosulni tudnak.
Persze lehet reménykedni, hogy jobb lesz, de nem lenne jó magunkat is motiválni, hogy tegyünk érte?
Meg tényleg abszurd, hogy elmész az Olimpiára, megnyersz egy aranyérmed, majd énekled, hogy
"Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt"

Mivel keresztény ország vagyunk, úgy kellene szólnia a Himnusznak, hogy megbűnhődte már Krisztus a múltat s jövendőt.
Nem helyes magunkat sajnálni, fontosabb lenne a bűnvallás és a megtérés.
A pénzeinkre ugyanúgy rá kellene írni az Istenbe vetett hitet, ahogy az amerikai dolláron rajta van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!