Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Európában a Lengyeleken kívűl...

Európában a Lengyeleken kívűl miért utálnak minket ennyire?

Figyelt kérdés

Nem a kormányokra gondolok hanem a más európai országokban élő civil emberekre.

Tapasztalatból mondom hogy a vendégmunkás magyarokat nem becsülnek meg mint más nemzetiségű vendégmunkásokat. Az életem folyamán sok kelet európai országokban dolgoztam és mindenhol ez a tapasztalatom.

Németeknél gyakran hallottam hogy az ottani kollégák a hátam mögött olyakat mondtak hogy “dumm vagy doof Ungarische” ami azt jelenti hogy ostoba vagy h*lye magyar, a szlovákoknál és Cseheknél pedig gyakra elhangzott olyan szavak mint pl “kurwa magyarski” stb…

Ez miért alakult ki? Azok akik már dolgoztak keleten, nektek mi a tapasztalaitok? Pedig mindig próbáltam jófej lenni velük, és nem vagyok olyan rmber aki másokba beleköt. Kicsit fura számomra ez az egész.

Ez mitől alakulhatott ki?

febr. 8. 00:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
31%
Politikát ők is követik ám, nem hülyék. A magyar nők pedig a könnyű pénzre utaznak, otthon előadják hogy nyugaton kávéházban melózik, közben nem.
febr. 8. 00:57
 2/16 anonim ***** válasza:
51%

Keleten? Ott pont ugyanannyi posztkomcsi xenofób suttyó él, mint nálunk, ugyanolyan vagy szarabb körülmények között. Nem véletlen nincs is a bevándorlásnak hagyománya.

Németeknél meg pár übermensch elmélet hívő mindig is lesz. Ettől még nem utálják kollektíven a magyarokat, csak simán a szokásos aljamunka végző népnek tartják, mint a románokat, bolgárokat, lengyeleket, szerbeket, ukránokat stb-ket. Mondjuk Németországot kelet-európai országnak nevezni is elég erős, lehet, nem véletlen sértődtek meg rád. Két kelet-közép európai ország meg nem “sok”, pláne, hogy 40 éve még egyről beszéltünk, az emberek gondolkodása, kultúrája kb azonos még mindig.

febr. 8. 03:25
 3/16 anonim ***** válasza:
90%

Ennek semmi köze hozzád. Ezek az elöitéletek még nyugaton a 80-as évekböl maradtak meg.

Ismered azokat a táblákat Ausztriából, hogy : " Magyar, ne lopj!"?

A 90-es és 00-ás években ugyanez volt Cseh(Szlovákiában). Ahogy kinyílt a határ, mentek a Magyar csalók Szlovákiába. Olyan trükkökkel, mint Magyarországon. Pl.:nagyon sokat átvertek tüzelöfával. Mert a szlovák nem ismerte az ömlesztett m3-t. Kifizetette a köbmétert 20%-kal olcsóbban mint szlovakiában, leöntötték, összerakták, és rájöttek, hogy a 2 köbméter valojában csak 0.7 rakott köbméter. Vagy akác helyett tölgyet kaptak, stb. Rengeteg ilyen eset volt. A polgármesterek figyelmeztették már a lakosságot, hogy külföldröl ne vegyenek tüzelöfát.

Határnyitás után elöször gondolom az alja nép megy, a csalók, és ez által itélkeznek igy majd késöbb az egész országról.

Te még ennek az utóhatását érzed szerintem.

Sjanálom, nem TE tehetsz róla, csak éppen te iszod meg a levét.

febr. 8. 03:49
 4/16 anonim ***** válasza:
54%
Érdekes, velem teljesen egyenrangú félként bántak nyugaton, talán mert igényes, értelmes és értelmiségi munkát végző, a nyelvüket folyékonyan beszélő ember vagyok? Nem a magyarokat utálják, hanem azokat, akik igénytelenek és bunkó parasztok, függetlenül attól, milyen országból jött.
febr. 8. 07:57
 5/16 anonim válasza:
82%

Egyszerű, ha a magyar településemen élőket nézem, meg régebben svájcban, ahol éltem, a különbséget, jelentős.

Itt egyszerűen képtelenek emberként viselkedni, egymásra tekintettel lenni, emberként élni.

Valószínű látták, látják a mintát ők is, csak nem érdeklik, az agyukig nem jut el, "megterhelő"

Mondjuk pl volt osztrák település is, ahol nem épp géniusz néni az autó rendszámából látta, honnan jöttünk, és már előre csóválta a kis fejét.

Pedig nagyon nem úgy néztünk ki, mint a putris cigók.

febr. 8. 08:16
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

Na igen, nyugatra pl. alap, hogy minimalizálják a szomszédok a zajokat, a vasárnap meg ilyen szempontból aztán szent és sérthetetlen, itt meg leszarják, sőt még ők háborodnak fel, hogy miaz, hogy szombat reggel 7-kor nem csinálhat, amit akar…

febr. 8. 08:37
 7/16 Szolovjov ***** válasza:
20%
Ugye eleve országrabló tolvajok vesznek körül minket. Mi is utáljuk az összeset. A németnek mélyen tisztelni kéne minket, végig velük harcoltunk Európáért. De a német nép egy identitását vesztett, agymosott csürhévé vált. Szóval egész Európa egy emberi hulladékkerakó lett. Mi még félig-meddig normálisak vagyunk, ezért utálnak.
febr. 8. 09:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt így általánosítani nem lehet. Ha valaki kimegy külföldre dolgozni, fel kell arra készülnie, hogy fog találkozni előítéletes, magyargyűlölő emberekkel is. Lesznek jó példák is, vannak, akik pozitívan viszonyulnak a magyarokhoz.

Olyan szerintem nincs, hogy bennünket Európában szinte mindenki utál. A balkáni népek pl. egymást is vehemensen utálják, van olasz-francia, angol-ír, meg mindenféle ellentét.

A negatív sztereotípiák a magyarokról meg valószínűleg ugyanazok, amiket én is látok magyarként. Csaló, ügyeskedő, korrupt hajlam, tahóság a magyarok nagy százalékára jellemzőek. Mivel sokan külföldön is ilyenek, kialakulnak ebből sajnos előítéletek. Orbán tevékenysége se vet jó fényt a magyarságra. Sokan panaszkodnak, hogy külföldön magyarázkodni kénytelenek, hogy nem szeretik Orbánt, attól, hogy a miniszterelnökünk, még nem minden magyar ért egyet vele.

febr. 8. 12:48
 9/16 anonim ***** válasza:
48%

#3:

Azt vágod, hogy "Magyar ne lopj!" táblák k*rvára sehol nem voltak kitéve? Ez csak egy urban legend, ami azóta is szájról szájra terjed, és azóta sem került elő még egy rohadt fénykép sem ilyen táblákról.

febr. 8. 12:48
 10/16 anonim ***** válasza:
6: Attól is függ, mit értesz Nyugaton. A mediterrán országokban sokkal zajosabb élet zajlik, pedig azok nagy része is a Nyugathoz tartozik. Nápolyban pl. jó zajos, élénk élet megy.
febr. 8. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!