Mit gondoltok erről az idézetről?
Én ezen már sokszor elgondolkoztam, hogy manapság a legtöbb film az erőszakról, szexről szól... Nos, ha észreveszed a mai fiatalságot nem csodálkozok rajta, hogy ilyenek lettek...Persze ott vannak a szülők, akik szinte semmit nem foglalkoznak a gyerekekükkel.
Régen nem voltak ilyen filmek, azért észrelehet venni a különbséget a mai világ és a régi világ között.
Fogalmunk sincs, hogy hogyan, hányszor, és mikor ,miként befolyásoljuk a tudatunkat a média által! Az emberek annyira manipulálhatóak, és ezt a felsőbb okosabb réteg tudja is és rendesen ki is használja.(profit) Sajnos.
A zene meg... hát valóban sok a szomorú, fájdalomról szóló zene.Én őszintén ezeket csak akkor hallgatom , ha én is szomorú vagyok így talán nekem jobb egy kicsit feldolgozni, azt hiszem ilyenkor jobb a lelkemre de ez én vagyok. Viszont, ha valaki mindig csak ilyen zenét hallgat, akkor nem hogy fel, de inkább lehúzza a mélybe az illetőt! Ezért lenne fontos, hogy ne csak egy stílusba kategorizáljuk be magunkat..
Na meg ott vannak a pszichopata , trancsírozós filmek. Nem is értem ezeket a filmeket. Én ugyan nem láttam, de olvastam 1 filmről ( A címe-> emberi százlábú) megnéztem a trailer-t annyi épp elég is volt. Nem tudom, hogy milyen hajlamú emberek is megnézek ezeket a filmeket ( még ide sorolom azért a fűrészt is ), de biztos nem csak a hétköznapi emberek akik szeretnek 1 kicsit megborzongani...Lefogadok,hogy gyilkoshajlamú emberek is előszeretettel nézik a trancsírózos vértől tocsogó filmeket..És, ha így van ( márpedig így van ),akkor előbb utóbb nem elég nekik az álmodozás.Késztetést fog arra érezni, (mivel benne van a gyilkolási hajlam) hogy ő is megtegye azt ami a filmekben látható. Lehetne kérdezni, hogy miért van ennyi gyilkosság a világban(?)bár tudom , régen is volt ilyen, de úgy gondolom, hogy talán akkor ha valaki tudta akkor volt önkontrollja, és magában tartotta ezt a hajlamot. Manapság még ezt sem teheti meg, mert mindenhol szinte ilyen filmekbe botlik még a neten is.
Lehet, hogy hülyeségeket írtam de én így gondolom;)
Szerintem ez hülyeség..(:
Nem azért szenvedek, mert zenéthallgatok, hanem azért hallgatok zenét, mert szenvedek és,hogy a zene által jobban fel tudjam dolgozni a fájdalmat.. A zene egy csoda, ami nélkül unalmasabb lenne az életünk.. Ha nincs semmi bajom és csak úgy zenét hallgatok,akkor is egészen biztosan felszabadulnak az akkori érzéseim,s így jobban megtudom érteni magamat(akár pozitívak, akár negatívak ezek az érzések). A zene olyan önkívületi állapotba tud vezetni, amiért érdemes élni.. Persze nem azokra a zajokra gondolok, amik a diszkóban mennek (nem akartam ezzel megsérteni senkit), hanem ami érzelmeket közvetít..aminek van szépsége és értéke.
Annyiból nem hülyeség, hogy mindenki csak a TV, meg a filmek, meg a számítógép által közvetített erőszakot ostorozza, a zene valahogy kimarad.
Igaza van annak, akitől idéztél - legalábbis a problémafelvetést illetően. A zene-szenvedés vs. szenvedés-zene viszont túl nagy logikai ugrás. A zene is csak egy faktor, nem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!