Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más is szokta ezt érezni?

Más is szokta ezt érezni?

Figyelt kérdés

Nem mindenkinek szól a kérdés, szóval a szittya ősmagyarokat most kérem, hogy kíméljenek meg a válaszaiktól, meg attól a szintű kommunikàciótól, hogy “akkor húzz innen a p*ba.” Inkább intelligens, értelmes emberek válaszai érdekelnek.

Nagyon gyakran érzem azt, hogy rossz helyre születtem, nem a nekem megfelelő helyre. Egyszerűen nem tudok azonosulni az “otthonommal”, sajnos, nem sajnos de ez van.

Nem tetszik semmi ebben az országban, más helyeket, nemzeteket annyira magaménak érzek, a nyelvet sem szeretem, bár ezt beszélem hiszen ezt tanultam meg a csalàdom körében születésem óta. De beszélek más nyelvet is azóta, és azokat annyival szebbnek, jobbnak tartom.

Gyerekkoromban is szinte mindig elvàgytam innen, külföldre akartam költözni. Ilyen megmagyarázhatatlanul. Nem szeretem ezt a helyet. Ennek semmi köze a politikához, bàr tény hogy az sem hozza meg jobban a kedvem hozzá.

Nem is tudom megmagyaràzni, olyan fura. Én nem is szívesen nevezem magam magyarnak, ha valaki megkérdezi honnan származom. A szokások, hagyományok sem tetszenek. Egyszerűen semmi, ami itt van. Semmi kötődést nem érzek Magyarország iránt.

Érezte/ érzi ezt más is?

(Nem megoldást keresek köszönöm, az van. Szimplán csak érdekel a dolog, hogy van-e ezzel így màs ember is. Orszàgtól függetlenül. Lehetsz magyar, aki itt él, magyar aki külföldön él már, külföldi aki itt él. Csak érdekel a téma. Köszi!

Amúgy van ez a dolog, hogy sokan hisznek abban, hogy ha gyereked lesz, akkor ő választ ki téged a szülőjének. Arra gondoltam esetleg, hogy lehet én “félre csúsztam”, nem a szüleimet (őket szeretem) illetően, de úgy értem valahogy ezt a leszületést illetően valahova máshova kellett volna tartozzak és a lelkem nem oda született, ahova kellett volna “eredetileg” neki.

Kicsit katyvasz, bocsi. De azért remélem lesz olyan, aki érti.

tegnapelőtt 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
24%
Ezotéria kategóriába tartozik a kérdésed, ennyi biztos a hovatartozást illetően.
tegnapelőtt 15:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem érzek ilyet, sőt én pont azt érzem, hogy nem véletlen, hogy ide születtem, de ismerek hozzád hasonló embereket, nem tudom, hogy „odafönt" történhet-e esetleg egy ilyen hiba, de a lényeg, hogy meg lehet próbálni helyrehozni. Ugyanakkor én sokszor azt tapasztaltam az ilyen vélemények mögött, amikor csak úgy szimplán „semmi se tetszik itt", és nem valamilyen nagyon konkrét ok miatt vágyódik el az illető, hogy ezek az emberek igazából külföldön se lesznek boldogabbak, mert más, belső problémájuk van igazából.
tegnapelőtt 17:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Második, köszönöm a választ! Igen, ez is egy érdekes nézőpont, ezen elgondolkozom mindenképpen.
tegnapelőtt 17:23
 4/6 Senior Séf ***** válasza:
41%

Pedig erre csak azt lehet válaszolni, hogy “akkor húzz innen a p*ba.”

Vagy, ahogy a nagyanyámék mondták, vagy megszoksz, vagy megszöksz. Örülj, bazmeg, hogy luk van a valagadon. Ne csak a negatívumokat nézd, vedd számba, mit kaptál ettől az országtól. Csak az a baj, hogy kamasz vagy; mindennel elégedetlen, és mindent akarsz, amit a hülye média felvillant.

Mesélek valamit. 50 éve (még 16 se voltam), amikor meghalt faterom. Anyám fiatal volt még az özvegysorhoz, nem sokkal később lelépett egy orvos barátjával. Egyedül maradtam egy állami bérlakásban, és ha nem akartam (márpedig nem akartam) intézetbe kerülni, nem szólhattam senkinek. éjszakai vagonrakásokból tartottam el magam, a lakást, a rezsit, és a középiskolában felmerülő költségeket. Ne hidd, hogy ez olyan hű, de nagy hőstett volt! Frászt! Féltem változtatni bármit is, így csak a napokat pakoltam egymásra, mindig ugyanúgy, és betömködtem a lyukakat. Az idő elment, én felnőttem, miközben gyönyörű izmaim és ménkű-nagy önbizalmam fejlődött. Hiszen azt láttam, hogy bízhatok magamban; bármi jön, megélek. Ja, meg közben megtanultam, hogy rinyálással nem megyek semmire.

Most nyuggerként megvan mindenem, ami kellhet. A csemetéim megnőttek, útközben ők is megkaptak mindent. Igaz, jószerivel csak látásból ismernek, mert mindig dolgoztam. De valamit valamiért. Szerettem azt az embert, aki voltam, aki előteremtett mindent, és ha tükörbe néztem, egy elégedett, boldog embert láttam/látok.

tegnap 14:32
 5/6 anonim ***** válasza:
gyökértelen kis maki vagy
tegnap 17:44
 6/6 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti és utolsó válaszadó, senkit nem érdekeltek.

Nem nektek szólt a kérdés, amúgy meg tanuljatok meg szöveget értelmezni. Az hasznos dolog.

tegnap 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!