Ki mit gondol a diákokról szóló írásomról?
Én voltam az a 17 éves diák aki a tanárokról fogalmazott meg kritikát, hogy mit nem kéne engedni nekik. (Amit engednék, az nincs még kész)
Kidolgoztam a diákokról szóló verziót, mert ígértem a tanárokról szóló írásomban.
Tisztelettel megkérném azokat, hogy akinek ebben a témában nincs véleménye és az enyémre se kíváncsi, az kerülje el az írásomat!!!!
Tanárok: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..
Pár dolgot tisztázzunk, mielőtt elolvasnád az írásomat:
• Nyilván a saját tapasztalatomból írok, ezért nem tudom, hogy kinél mi a helyzet.
• Nem vagyok általános iskolás, ezért nem is erről lenne szó. (De, ugyanakkor nem zárja ki, hogy az általános iskolára is jellemzőek lennének)
• Én sem vagyok egy minta gyerek, de nem jellemzőek rám az alábbi pontok.
• Ha valamiről nem tudok vagy nem ilyen egyszerű, akkor kulturáltan tájékoztassatok!
Külön kiemelném, hogy ezek nem minősülnek szabályszegésnek, de mérhetetlenül elfogadhatatlannak tartom őket, ezért kezdtem el gondolkodni rajta
Amit nem engednék meg a diákoknak:
1. Indokolatlan késés
Indoklás: Nekem is voltak/vannak olyan osztálytársaim, akik szinte mindennap 2. vagy 3. órára érnek be azzal a kifogással, hogy elaludtak. Ez bizony kimeríti a lógás fogalmát.
Megvan ennek a következménye, de akik még tankötelesek, azok sokáig vissza tudnak élni ezzel a helyzettel.
Az ilyen diáknak a viselkedése rossz hatással is lehet az osztály hangulatára és a tanárok motivációjára.
Opciók:
I. Nem engedik be a diákot a portán, és így igazolatlan az összes órája.
Ha indokolt a késés (pl: orvosi vizsgálat, családi okok) akkor csak azzal az igazolással felmutatva mehet órára.
II. Ha nem küldhető csak úgy haza, akkor a többszöri figyelmeztetés után a szüleit behívják megbeszélésre
2. Az iskolai büféjében a fizetés halogatása
Indoklás: Valamelyik diáknak hetekig is eltart az ígérgetése, és ennek az lesz a következménye, hogy fogyóban lesz a készlet, ami veszélyeztetheti a büfé működését.
Opciók:
I. A büfés csak akkor adja ki az árut, ha a diák előre fizetett
II. A büfés szól a diák osztályfőnökének, aki majd értesíti a szülőket, hogy fizessék ki a gyerekük tartozását.
III. Ha nincs kedve vesződni ezzel, akkor nem szolgálja ki többé a diákot
3. Ridiküllel vagy más kézitáskával bejárás.
Indoklás: A lányoknál szokott előfordulni, hogy nincs rendes iskola táskájuk, hanem egy kicsi táskával vagy ridiküllel járnak, amikbe egyáltalán nem férnek bele a tankönyvek és a füzetek.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a szülők "nem törődése" miatt nincs megfelelő méretű táskájuk.
Opciók:
I. A házirendben kötelezővé teszik a megfelelő méretű táskákat.
II. Ha a diák nem hajlandó új táskával jönni, akkor nem engedik be az iskolába.
4. A diák részvétele a szülőin
Indoklás: A szülői értekezleten az osztályfőnök általában ismerteti a szülőkkel a fontos dátumokat, határidőket, beadandó pénzeket, általánosságban beszél az osztályról.
A másik, hogy személyes információk is elhangozhatnak ott az osztály tanulóiról, ami csak az iskolára és a szülőkre tartozik.
Opciók:
I. Ha a gyerek mégis elkísérné az anyját/apját akkor neki várhatja meg.
1/II
Nem úgy van, hogy igazolatlan késés az igazolatlan hiányzás, és annak megvan a maximuma? (nekem soha nem volt ilyen, nem tudom).
Az összes óra igazolatlannak írása nem etikus, hanem csalás.
Több igazolatlan esetén a szülők értesítése nyilvánvaló szerintem.
2/I
A büfében ne legyen hitel. Nehogy már a büfésnek könyvelést kelljen vezetni, hogy ki mit visz el kifizetetlenül.
3/egyik sem
A suliba szükséges felszerelést vigyék a diákok. Ezt lehet számonkérni. Hogy ezt ki miben és hogyan oldja meg, az egyedül az ő dolga.
4/nem
Ha a szülő úgy gondolja, hogy a gyerek is ott legyen és a gyerek is részt akar venni, akkor ezut fogadja el a tanár. Ha olyan téma merül fel, ami a gyerekre közvetlen nem tartozik, akkor legyen csak kiküldve. Bár ez sem garantálj azt, hogy otthon nem mondja el a szülő, hogy miről volt szó.
Atyaég… 😂
Ha egy 65 éves boomer böffentette volna ide ezt a hülyeséget, még érteném. De egy 17 éves????
Könyörgöm, ennyire nincs semmiféle érdeklődési köre egy tininek, hogy a más lányok táskájának méretén vekeng?
Szerezz be egy fiút magadbak vagy keress egy hobbit.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!