Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy valaki lát...

Miért van az, hogy valaki lát Magyarországról pl. egy nagyon szép videót és teljesen meghatódik rajta, míg mások teljesen érdektelenek?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem pl. Magyarországról készült turisztikai kampányfilmeket, nagyon szép zenei aláfestéssel, vagy szimplán egy olyan videót, amely valahogy a hazához kapcsolódik. Nagyon sokszor meghatódom az ilyen tartalmakon míg pl. a barátaim tökre érdektelenek. Kíváncsi vagyok ennek a pszichológiai hátterére. (26/F)

dec. 7. 20:59
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
Sokan politikai okokból. Ezek azok az emberek, akiknek mindenről az jut eszébe, hogy a film Fidesz propaganda. Nem is igazán tudnak örülni semminek.
dec. 7. 21:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanolyan ez, mint egy JLo testét bemutató film.

Vannak, akik szerint JLo maga a megtestesült álom, mások szerint nagy a segge, megint mások szerint full érdektelen. Bizonyos, irigységtől besárgult nők szerint randa.

dec. 7. 23:42
 3/4 anonim ***** válasza:
85%
Én is inkább meghatódok, mert imádom Magyarországot, és a látnivalóit, de azért ezek a filmek eléggé meg vannak komponálva ahhoz általában, hogy ilyen hatást váltsanak ki. Van aki emiatt túl mesterségesnek érezheti őket. Illetve olyan érzések kavaroghatnak ilyenkor sokakban, hogy nem ezek a képek mutatják be Magyarországot, ezek a videók a turistáknak/belső turizmus fellendítésére készülnek, Magyarország pedig minden nehézségével és egyéb különlegességeivel együtt jóval több annál, mint ami ezeken a tartalmakon látszik. Emellett nyilván a mi korosztályunk nagy része egyre kozmopolitább, kevésbé fontos a nemzettudat, ráadásul a fiatalokban amúgy is van mindig egy erős keresés érzése az új, egzotikus, nem ismert dolgok felé, tehát egy budapesti panorámakép, vagy hasonló nem biztos, hogy meg fogja érinteni.
dec. 8. 11:12
 4/4 anonim ***** válasza:
80%
Én eléggé ismerem Magyarországot, sok szép tájat élőben is láttam már, tévében meg tényleg rengeteget. (Meg sok olyan külföldi tájat is láttam már legalább tévében, ami azért jóval különlegesebb és szokatlanabb, mint a gyakran látott magyar tájak.) Szóval mivel megszokott és természetes dolog, hogy szép tájakat látok, így már érzelmileg nem hat rám egy reklámfilm, amit többnyire az én pénzemből gyártottak, az én kirablásom céljából.
dec. 10. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!