Miért van az, hogy a feketék annyira hasonlítanak?
Gondolok itt arra, hogy az europidok tök máshogy nézhetnek ki (pl.:barnahaj, szőkehaj, kékszem), de a feketék tök ugyanolyanok.
Vagy van különbség, csak én nem veszem észre?
az arcvonásaikban van különbség, de nehezebben lehet észrevenni, sötét alapon semmi sem látszódik olyan tisztán, élesen.
de az orruk, szájuk egyforma.
nem tudom, miért alakult így ki náluk.
nem szívesen lennék fekete vagy ázsiai, az biztos. :)
Mivel nekünk szokatlan, h ők feketék, ezért mind egyformának látjuk őket, ugyanígy az ázsiaiak (keletázsiaiak) is általában mind egyformának tűnnek számunkra, viszont számukra meg mi tűnünk egyformának ;)
Pl. ugye az állatokat is mind egyformának gondoljuk úgy nagy vonalakban egy állaton belül, mondjuk a házimacskák úgy kb. mindenki számára egyformának tűnnek, ha most a a szőrzet színétől eltekintünk. Nekem régóta elég sok macskám van, sokat foglalkozom a macskákkal, és régebben én is egyformának láttam a vonásaikat, már már egyre inkább látom meg a különböző arcvonásokat náluk is.
Csak kérdezem: egy rakat szőke hajú, kékszemű embert első pillantásra megkülönböztetsz egymástól? :) Pl a svédeket? Vagy egy rakat szeplős vörös hajú embert? Az európai rassz azért sokszinű, mert sok népcsoport keveredett benne, míg az afrikai feketék hát... Feketék, nincs nagyon miben keveredni :D
De egyébként te is csak abban különbözteted meg az európai embert, hogy más a szeme színe, meg a haja színe, ha átfesti a haját, sokszor nem is ismered meg :D Szóval csak megszokás kérdése. Ők meg inkább az arcvonást nézik.
Azért, mert te nem vagy fekete.
A kínaiak meg azzal hülyéskednek, hogy az európaiak mind egyformák. (Bár gondolom a hajszínből azért meg tudnak különböztetni minket, de egyébként nem.)
Másképpen különböznek, mint az európaiak és a szemed nincs ráállva.
Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy az oroszlánok miért hasonlítanak annyira.
Vagy még jobb, a zebrák miért hasonlítanak annyira. Pedig a mintájuk teljesen más, csak az ember nem veszi észre.
Na az egyes nagyrasszok is így vannak a többivel.
Kedves 20:20-as!
Te nagyon el vagy tévelyedve.
Ha Afrika elszeparált földrész, akkor hogy kerülnek a Szaharába az arabok, Dél-Afrikába a búrok és egyáltalán miért van az, hogy egy etiópnak sokkal világosabb a bőre, mint egy nigáriainak.
De még az arcvonásaikban is nagy különbségek vannak.
A busmanoknak például kerekebb az arcuk és szélesebb az orruk.
Amúgy pedig ha Afrika elszeparált kontinens, akkor Eurázsia miért nem?
Ha az afrikaiak ezért mind "egyformák", akkor az eurázsiaiak miért nem?
Mellesleg pedig az, hogy az antropológiai adottságaik azonosak, nem jelenti azt, hogy két egyén teljesen ugyanolyan is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!