Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen bölcsességeket_tudtok...

Milyen bölcsességeket_tudtok nagyszüleitektől, szüleitektől?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül, amiket ő mondott, az is jó, meg lehet olyan is, amit nem mondott, de példa volt előtted amit valahogyan csinált, vagy pl hozzáállás, életfelfogás, és átvetted tőle, mert hasznosnak, bölcs dolognak bizonyult.

Hosszú elbeszéléseket, mindenféle tanulságokat, sztorikat, hosszút-rövidet is szívesen olvasok.

Olyan is lehet, hogy szülő-nagyszülő még az ő felmenőitől hallotta a sztorit, és tovább adta neked.

Akinek még élnek idősebb hozzátartozói, bárki, akár nagybácsi is egyébként, megkérdezheti, hogy milyen tanulságot, bölcsességet szűrt le az életről, amit fontos lenne, hogy a fiatalabb generációk is tudjanak.

nov. 11. 18:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Beszéltetni kell az embereket, akkor már nem veszélyesek. Ha meghallgatod őket, bizni fognak benned, és te is jobban bizhatsz bennük.
tegnapelőtt 18:10
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

5

Én meg egy ácstól hallottam: "Deszkába is lehet szöget verni." De ő ezt egy nővel kapcsolatban mondta.

Nagyapám 1921-ben született, tőle sok okos és érdekes dolgot halottam.

Pl. én is használom gyakran azóta is azt a kifejezést, hogy ha valamit pl. olcsón meg tudok venni, bár nincs rá azonnal szükségem, akkor azt mondom, hogy "nem kér az enni". Azaz, rá se kell nézni, nincs vele se munka, se költség, miért ne, ha elfér.

Vagy ha pl. valamiből sok termett, és nem tudtuk, mit csináljunk ennyivel, akkor ezt mondta: "A VAN-tól nem kell megijedni." Vagyis, a NINCS-től kell félni.

tegnap 09:44
 13/13 Metionin ***** válasza:
#12. Erről az jutott eszembe, hogy valami "ha jön, eddig jön" = nem kell ráparázni előre a dolgokra. A nem kér az enni is gyakori mondás volt apámnál.
tegnap 10:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!