Bank kártya vagy készpénz?
Bankkártyát használok általában
1. a pénzfelvétel pénzbe kerül
2. kártya egyszerűbb
3. sokkal jobban nyomon tudom követni, bármikor utána nézhetek, hogy mikor hol, mennyit vásároltam, mire ment el a pénz.
4. szeretek ritkán bevásárolni, de akkor jó előre... annyi kénzpénzt amit akkor (sajna) elköltök, nem szívesen tartok magamnál.
De abszolut megértem a másik oldalt, vannak előnyök/hátrányok itt is-ott is.
"Pl. állítólag egy erős mágnest ha végighúzol a csík mentén, akkor törlődik a kártyán levő összeg... "
A kártyán nincsen összeg. Az összeg az a bankban van, a kártya csak azonosít téged. Ha a kártya tönkre megy, valóban nem tudsz róla pénzt levenni, de attól még a pénzed ott marad a bankban és bármikor kiveheted, meg persze igényelhetsz új kártyát.
A mágneses dolog meg elméletben igaz(hisz mágnescsík van rajta), gyakorlatban nem igazán. Nagyon erős mágnest kell huzogatni rajta ahhoz, hogy tönkretegyed; az hgy eltörik, elveszik, ellopják, stb. sokkal inkább fenálló veszély.
ma 09:19
Megkérdezhetem, hogy merre laksz? Ne érts félre, csak tényleg kiváncsi lennék, mert errefele:
- kevesen fizetnek készpénzzel és komolyan nem találkoztam még olyannal, aki büszke lenne a bankkártáyjára.. de tényleg.
- Magyarországon az autómatás pénzfelvétel általában pénzbe kerül... ha több összeget veszel fel, akkor még inkább (van olyan bank, ahol nem)... viszont a postán kívül még nem láttam olyan boltot, ahol a vásárló fizetné a pénzfelvétel költségét, úgyhogy itt ezzel a módszerrel csak a bankok meg a boltok pénzét gyarapítod.
- Olyat meg, hogy a bakkártyás fizetés lassúbb lenne, pár éve láttam utoljára egy kis sarki boltban, ahol még mindig betelfonálós, modemes kapcsolattal dolgoztak... nna az tényleg idegesítő volt... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!