Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Gáspár az cigány név ?

A Gáspár az cigány név ?

Figyelt kérdés

okt. 22. 20:26
A kérdező szavazást indított:
Roma
Név
Származás
21 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%

Keresztnévként Bárkinek adhatják.

Vezetéknévként sem kimondott cigány.

okt. 22. 20:52
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Kedvelik a cigányok de nem egy Balogh Gina Zsaklin
okt. 22. 20:55
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Gáspár Győző az cigány, a többi Gáspár nem biztos.
okt. 23. 06:48
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Akár orosz is lehet (Kasparov), vagy amerikai (Casper, a barátságos szellem).

A Gugli szerint valószínűleg perzsa eredetű név.

okt. 23. 10:43
 5/13 anonim válasza:
86%
"A Gáspár bizonytalan eredetű név. A hagyomány szerint a három napkeleti bölcs egyikének neve, de a Bibliában ez a név nem szerepel, csak a 6. századtól bukkan fel. Lehet, hogy perzsa eredetű, a jelentése ez esetben kincset megőrző, kincstárnok." Két kattintás és találtál volna választ.
okt. 24. 19:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem kifejezetten. Én ismertem ilyen nevű pasit, nem volt cigány. Ilyen vezetéknevű nőt is ismertem, az se volt az. Ettől függetlenül még lehet, hogy gyakoribb a romáknál.
okt. 31. 17:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is Gáspár a vezetéknevem, de nem vagyok cigány származású. Engem gyerekként nagyon sokat csúfoltak ennek ellenére is, mert a Győzikével azonosítottak. Én emiatt nagyon sokat sírtam. Mikor valaki meglát, akkor látja, hogy semmi cigány vonás nincs bennem. Most már akik kinevettek, nem nevetnek rajtam, mert azóta felnőttem, magas beosztásban dolgozom, és jogi diplomám van. Tehát innen is látszik, hogy nem nagyon van miért cigánynak nézni (és itt elnézést kérek azoktól a cigányoktól, akik műveltek, stb.)
dec. 25. 08:51
 8/13 anonim ***** válasza:

7.: Elhiszem, amit írsz. Én is ismertem ilyen nevűeket, akik nem cigányok.

Viszont sok olyan ember van, akin nem látszik, hogy cigány származású. Engem többször ért meglepetés ezzel kapcsolatban. Főleg félcigánynál fordul elő, hogy világos bőrű, hajú, szemű emberek is vannak köztük, sokaknak még az arcvonásai se cigányosak. Fordítva is előfordul, vannak olyan kreolos bőrű, sötét hajú, szemű emberek, akikben egy csepp cigány vér sincs.

dec. 25. 12:21
 9/13 anonim válasza:
És újra egy úszító témakőr, amire a válaszolók egyre inkább felbőszűlve kapnak az alkalmon, hogy jólesően negatívan válaszolgassanak egy ilyen "semmilyen" kérdésekre...
dec. 25. 13:24
 10/13 anonim ***** válasza:
9.: Miért, érdekes kérdés. Ez nem uszítás, ez elemzés.
dec. 25. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!