Ha minden diverzitást már ünneplünk mint amilyen a szexuális orientációbeli, rasszbéli, vallásbéli diverzitás, sőt már a neurodiverzitást is, akkor miért csak a külső alapú diverzitást nem?
Miért kell még mindig mindenkinek szigorúan megfelelnie egy szépségideálnak és miért nem lehet lerombolni végre a szépségkultuszt?
A minap olvastam neten, hogyan nyálaznak mindenféle mentális vagy neurológiai problémára, már mindneki büszkén vallja, hogy pszichopata, aspereges, bipoláris, borderline-os. De valamiért még mindig oké diszkriminálni azt akire nem olyan jó ránézni…
"Aki bármilyét befesti, azért teszi, mert szebbnek látja az eredetinél."
Az oké, ha te ezért csinálod. Mások helyett viszont nem tudod megmondani, hogy ők miért csinálják, mert nem látsz senkinek a fejébe.
Farsang, cosplay, halloween, ....
csak, hogy párat említsek ami nem arról szól és sok esetben rengeteg smink kell hozzá.
De lehetne még általánosabb példákat is hozni.
Nevetséges, hogy sokan azt állítják a nők nem azért sminkelnek, hogy szebbek legyenek.
Párhuzamos valóságban léteznek ezek az emberek.
“ Ez is ünnepelve van, Magyarországra meg nem nagyon jutott el. Nem is találtam magyar Wikipédia cikket, de tessék, ünnepelve van.”
A body positivity tudtommal a túlsúlyos nők elfogadtatására irányul és nem az igazi csúnyaság népszerűsítésére és mégcsak nem is a túlsúlyos férfiak elfogadtatására. Ez inkább egyfajta feminista mozgalom.
"A body positivity tudtommal a túlsúlyos nők elfogadtatására irányul és nem az igazi csúnyaság népszerűsítésére és mégcsak nem is a túlsúlyos férfiak elfogadtatására. Ez inkább egyfajta feminista mozgalom."
Rosszul tudod. Az emberi test diverzitásának elfogadásáról szól összességében. Ennek a túlsúlyos testalkat csak egy kis része.
16
Én nem a hivatalos meghatározásról beszélek hanem arról, hogy hogyan valósul meg a gyakorlatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!