Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha minden diverzitást már...

Ha minden diverzitást már ünneplünk mint amilyen a szexuális orientációbeli, rasszbéli, vallásbéli diverzitás, sőt már a neurodiverzitást is, akkor miért csak a külső alapú diverzitást nem?

Figyelt kérdés

Miért kell még mindig mindenkinek szigorúan megfelelnie egy szépségideálnak és miért nem lehet lerombolni végre a szépségkultuszt?

A minap olvastam neten, hogyan nyálaznak mindenféle mentális vagy neurológiai problémára, már mindneki büszkén vallja, hogy pszichopata, aspereges, bipoláris, borderline-os. De valamiért még mindig oké diszkriminálni azt akire nem olyan jó ránézni…

okt. 7. 10:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, miről beszélsz, én rengeteg olyan poszttal szoktam találkozni, ami a testalkatok, testmagasságok, arcszerkezetek, bőrhibák, bőrszínek diverzitásáról szól. A "body positivity" kifejezésre keress rá!
okt. 7. 11:41
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
napi incel...
okt. 7. 11:58
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én minden nap ünneplem, hogy vannak nálam csúnyább emberek is. Ezúton is emelem poharam a napi incelre!
okt. 7. 12:20
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez is ünnepelve van, Magyarországra meg nem nagyon jutott el. Nem is találtam magyar Wikipédia cikket, de tessék, ünnepelve van.

[link]

okt. 7. 12:58
 5/17 kürtőskalácska ***** válasza:

Nem értem a kérdést.

Egyrészt sohase volt oké lenézni valaki mást csak azért mert nem szép.

Ha valaki azt szeretné ünnepelni,hogy mondjuk van egy bőrhibája akkor tegye azt engem nem érdekel.

Téged érdekel kérdező?

okt. 7. 13:13
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Napi incel?

Az állításod nem igaz.

okt. 7. 18:08
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért van, mert összeesküdtünk ellened. Azt szeretnénk, hogy mindenkinek jó legyen, csak neked ne. Téged akarunk provokálni azzal, hogy mindenki mást elfogadunk, amit te egyre növő irigységgel nézel végig. A te tulajdonságaid kombinációja azonban életed végéig megvetés és közröhej tárgyát képezi a terv szerint. Majd egyfajta utolsó fricskaként a temetésed másnapjától kezdve azokat is elfogadjuk :)
okt. 7. 19:01
 8/17 anonim ***** válasza:
53%
Jó kérdés szerintem. Elsőre arra gondolok, hogy különben felesleges lenne az összes sminkcucc, és a szépségipari drasztikusabb beavatkozások is, mint a plasztikai sebészet, vagyis ebből nem lehetne pénzt csinálni - a szépségideál is csak a propaganda miatt olyan amilyen, régebben teljesen más volt, ez csupán megszokás kérdése - vagy inkább szoktatás kérdése. A szépségipar összedőlne.
okt. 9. 17:56
 9/17 anonim ***** válasza:

"Jó kérdés szerintem. Elsőre arra gondolok, hogy különben felesleges lenne az összes sminkcucc, és a szépségipari drasztikusabb beavatkozások is, mint a plasztikai sebészet, vagyis ebből nem lehetne pénzt csinálni - a szépségideál is csak a propaganda miatt olyan amilyen, régebben teljesen más volt, ez csupán megszokás kérdése - vagy inkább szoktatás kérdése. A szépségipar összedőlne."

Dehogy dőlne össze. A smink nemcsak arról szólhat, hogy eltakarja vele az ember a természetes arcát. Nagyon sokan afféle művészetként tekintenek a sminkelésre, és nem azért csinálják, mert mondjuk smink nélkül csúnyának tartják magukat, vagy ilyesmi. A plasztikai sebészetre sem csak önbizalomnövelés miatt van szükség, hanem mondjuk kényelmi okokból is, vagy egyszerűen azért, mert valamit meg akar változtatni magán az ember, mert tetszik neki, és ha már az orvostudomány lehetővé teszi, akkor miért ne használhatná ezt ki. Az, ha valamit változtatunk a testünkön, nemcsak azért történhet, mert enélkül csúnyának éreznénk magunknak. Érdekes, hogy az emberek ezt egyes dolgoknál jobban megértik, másnál meg kevésbé. Pl. ha valaki az arcát sminkeli ki, vagy megműttet magán valamit esztétikai okból, akkor rögtön kapja az ívet, hogy így természetes szépség meg úgy önbizalomhiány. De például egy tetoválásnál, hajformázásnál, hajfestésnél, sőt úgy vettem észre, hogy még körömfestésnél sem merül fel ilyesmi, hanem megértik az emberek, hogy nem a természetes külsejét akarja ezzel elrejteni az illető, hanem egyszerűen csak ez tetszik neki. Pedig ez mint teljesen ugyanaz a kategória.

okt. 9. 18:16
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha mindenki elég szépnek látná magát, hogy ne legyen szüksége szépségipari termékekre, akkor bizony összedőlne. A reklámok és ahamis remények tartják fenn.

Lehet hívni művészetnek is, akárminek. (Bár az én olvasatomban az már az arcfestés, kisgyerekeknek, vagy farsangra)

Smink nélkül fotózkodó sztárok mekkora attrakcióként vannak beharangozva (aztán a legtöbbön még akkor is van festék), vagyis nagyon nem merik a valódi arcukat vállalni, vagyis nem látják szépnek magukat.

Aki bármilyét befesti, azért teszi, mert szebbnek látja az eredetinél.

okt. 9. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!