Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Büszke vagyok rá, hogy az...

Büszke vagyok rá, hogy az őseim közül lényegében egy sem volt nagyvárosi (budapesti például), és én sem vagyok az. Viszont sokaknak éppen amiatt dagad a keblük, mert tősgyökeres fővárosiak. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Hozzáteszem, az említett őseim között sok/(sok volt) az értelmiségi, diplomás, hiába vidékiek.

#Budapest #büszkeség #vidéki értelmiségi
szept. 13. 09:22
 1/5 A kérdező kommentje:
Javítok: *dagad a keble
szept. 13. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Innen már csak lépés a "gyüttmentezés". Vidékiként biztos tudod, miről beszélek.

Általánosságban megfigyelhető, hogy minél ótvarabb putri a hely, annál nagyobb ott a gyüttmentezés. Egész kilátástalan életük egyetlen felmutatható "eredménye", hogy az anyjuk oda szülte őket, és ha már ott nem értek el semmit, ami tartást adna, akkor jön az, hogy aki nem akkora májer, mint ők, hogy ide született, az rendes ember nem lehet.

Mások többet is el tudnak magukról mondani, nekik nincs szükségük "gyüttmentezni". De ahol ezek tobzódnak... na, ott baj van!

Budapestinek lenni nem érdem, vidékinek lenni sem az.

szept. 13. 09:39
 3/5 anonim ***** válasza:
76%

Én egy pesterzsébeti lakótelepen nőttem fel az ötödiken, ettől dagad a keblem. Most egy nyugat-magyarországi kisvárosban lakom, már csak a másodikon.

Mi értelme ennek? Arra lehet valaki büszke hogy nincs nagyvárosi felmenője? Ez valami újfajta rasszizmus?

szept. 13. 09:39
 4/5 anonim ***** válasza:
82%
Mindkettő esetben értelmetlen és buta dolog a büszkeség.
szept. 13. 10:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi hogy van? Ennek a kérdésnek nincs semmi értelme, nem tudom, mit akarsz belőle kihozni. Mindenki arra a szülőhelyre büszke, vagy inkább azt szereti és örül, hogy ott nőtt fel, ahol SZERETETT felnőni, ahol szép gyerekkora volt. Tök mindegy, hogy ez falu, kisváros, nagyváros, tanya, ha egyszer szerette.
szept. 13. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!