Mit jelent, hogy "niche"? És hogy kell kiejteni? Nicse, vagy nis, vagy nisz?
Figyelt kérdés
Főleg parfümös hirdetésekben láttam, de már észrevettem máshol is, ahol valami termék vagy biszbasz volt, ezért eleinte azt hittem, ez az illatra vonatkozik, vagy az eredetiségre, de most már elbizonytalanodtam.aug. 23. 19:56
1/3 anonim válasza:
"Nis" a helyes kiejtés, parfümök esetén olyan kisszériás luxusmárkákra vonatkozik, amikhez csak kisebb szaküzletekben lehet hozzájutni.
2/3 Gál Gábor 2024 válasza:
A niche alapvetően egy szűk, specifikus rétegét jelenti valaminek, pl. 19. századi amerikai bélyegek.
Parfümöknél általában azt értjük alatta, amit 1-es ír, bár van egy szürkezónás része a dolognak, mert nem csak az ár, a forgalomban lévő mennyiség, a minőség... stb. számít.
Egy tömeggyártott, designer Tom Ford parfüm pl. simán kerülhet háromszorosába egy kis olasz manufaktúra kézzel, természetes alapanyagokból, kis példányszámban kikevert parfümjeinek.
3/3 anonim válasza:
It minden le van írva, háromféle kiejtés is elfogadható (angolul) és akkor azt nem is vetük még számításba, hogy franciából jött, oda meg latinból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!