Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet nem ide kéne de hogy...

Lehet nem ide kéne de hogy kell kiejteni a Sebastian nevet?

Figyelt kérdés
2023. jan. 1. 18:46
 1/5 anonim válasza:
100%
Szebásztián
2023. jan. 1. 18:48
 2/5 TappancsMancs ***** válasza:
65%

Attól függ melyik nyelven van a név, mert nagyon elterjedt.

angol - Szebásztien

spanyol - Szevásztien

német - Johann Sebastian Bach német zeneszerző - Johán Zebásztián Báh

[link]

2023. jan. 1. 20:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Van egy film, ahol Szebászcsön-nek ejtették. Asszem, Amanda Bynes-nak ez a filmje: "She's the Man" , asszem ez a magyar címe: Micsoda srác ez a lány! - PORT.hu

Viola és Sebastian/Sebastien tesók.

2023. jan. 5. 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:

*véletlen küldtem el így, de így is jó lesz. XD Csak rágugliztam,és rögtön másoltam a címével. :):)

Szóval ott Szebászcsön. :):):):)

2023. jan. 5. 19:53
 5/5 TappancsMancs ***** válasza:

Jó csak más egy bizonyos film, ahol a szereplő neve még lehet akármenyik nemzetből való is. Az, hogy most a Micsoda srác ez a lány! mondjuk magyar szinkronjában vagy az amerikai-francia eredetijében hogyan ejtik, azt a spanyol szinkronban és szlovák szinkronban is másképpen fogják ejteni. A filmben amúgy angolosan ejtik :) kb "Szebászcsn" és a stáblistában a szereplő neve Sebastian Hastings.

[link]

Ha az angol kell ott a video. Ha német már megint más lesz a kiejtés. Nem tudom persze a kédezőnek melyik ország névváltozata kell, de ahogy kiírta úgy a nem írják mindenhol. A franciák leginkább a "Sébastien" módon írják és úgy ejtik, hogy "Szébásztyio(n)", elharapott n a végén.

Ezért tettem be a név wikis oldalát, mert azon rajta vannak az országonkénti változatai és például a magyar Sebestyén is ott van, csak mi is másképpen írjuk. :)

Nézd meg kérdező, hogy a regény (ha valamit olvasol) vagy akármi ahol találkoztál vele, az melyik országbeli személyről szól és abból lehet a kiejtést megtudni.

2023. jan. 6. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!