Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lenézőek, nem igazán befogadóa...

Lenézőek, nem igazán befogadóak a nyugatiak (svédekről kérdezek itt) velünk keleti, közép-keleti emberekkel. Legalábbis ezt olvasom és hallom egyre több egyéntől. Ő szerintük "senkik" vagyunk nekik. Akkor is, ha az alábbiakat NEM viszik magukkal oda?

Figyelt kérdés

A senkik-et természetesen nem kell szó szerint érteni, de csak így fért ki a kérdés. Szegények, szegény munkások, ill. nem szimpatikusak a lengyelek, csehek, magyarok nekik - ilyesmi kifejezéseket használnak, akik a fentieket emlegetik.

Valószínűnek tartom, hogy okaik vannak a svédeknek, hogy így vélekednek rólunk.

Azonban akkor sem (túl) befogadóak/elfogadóak, ha az alábbi viselkedés-mintákat egyáltalán nem viszi az ember Svédországba magával? (Legyen az egy három-négy hetes utazás, legyen letelepedés.)

-Alaptalan kötekedés, másokat jobban-kevésbé lenézés.

-Orrfenntartás ("a magyar jobb mindenkinél" szemlélet).

-Káromkodás.

-Alkohol szeretet.

-Egyeseknek önmagukat másokra történő kéretlen és fárasztó rátukmálása.

-Nyelvismeret (hiánya), legfeljebb csupán angol nyelv, semmi államnyelv.

-Beilleszkedésre való törekvés hiánya.

Ha ilyen és hasonló dolgokat maga mögött hagy az utazó, vagy letelepedő, normálisan viselkedik a helyiekkel (vagy legalább igyekszik, hisz ott ő a vendég), előzékeny, önmagára (környezetére, ruháira) igényes és dolgos ember, akkor a közvélekedéssel ellentétben kialakulhat baráti, vagy legalább ismerősi kapcsolat magyar és svéd között idővel?

#Svédország #svéd #elhidegülés #lenézés #ideggyengeség #Vágy Új Emberek Megismerésére
aug. 12. 21:40
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Lesz, aki szimplán a származásod miatt lenéz. Örülj neki, hogy az ilyen emberek nem akarnak barátkozni veled.

Nekem általában jó tapasztalataim voltak a svédekkel.

aug. 12. 21:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nyaraláshoz teljesen jó az angol, kb mindenki beszéli és az akcentusuk magyar fülnek szerintem jól érthető.

Ezzel szemben a svédnek annyi dialektusa van, hogy azzal jó eséllyel úgyse érteted meg magad, max köszönni tudsz.

aug. 13. 00:17
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
"Ezt olvasom és hallom" - ne ezek alapjan következtess. Menj el személyesen és tapasztald meg magad. Én jártam Svédországban, szerintem kedves, nyitott, vendégszeretö, toleráns nép. Nyilván kivételek ott is vannak, de én ezekkel nem találkoztam.
aug. 13. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!