Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ápolók hordanak fonendoszkópot?

Ápolók hordanak fonendoszkópot?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ápolónak tanulok középsuliban, és az lenne a kérdésem, hogy gyakorlaton vagy majd suli után munka közben az ápolóknál van fonendoszkóp? Tudom, hogy "orvosoknak való", de pl. külföldi kórházakban is hordja az ápoló személyzet is. Magyarországon ez hogy van?

aug. 4. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Én még nem láttam ápolónál fonendoszkópot soha.
aug. 4. 18:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A régi tipusú vérnyomásmérőkhöz kellett, de nem lógott a nyakukban a régieknek sem. Letették a vérnyomásmérő mellé.
aug. 4. 18:42
 3/8 anonim válasza:
Osztályfüggő. Kardiológián, ITO -n, szokták. Én is mindig hordtam a sajátomat, miután az elsőt ellopták. (100 rugós Litthmann.)
aug. 4. 19:04
 4/8 A kérdező kommentje:
-utolsó: te ápoló vagy? ha igen, nem szólnak, hogy nem hordhatsz? vagy nem ér bármiféle "atrocitás", mert ápolóként hordod a fonendoszkópot?
aug. 4. 20:21
 5/8 anonim válasza:
82%
4. Miért szólnának??? Ez nem olyan, mintha sima rendőrként dolgoznál, és kitennéd a TEK állományjelzőjét.
aug. 4. 21:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kell a mindennapi munkához, így inkább zavaró, hogy ott lóg a nyakadban vagy húzza a zsebed. Hordhatsz ha akarsz, max. a mogorva kihaénnem orvosok néznek ki, hogy ápoló létére mit hordja, vagy orvosnak néznek és mindent tőled akarnak megtudni.
aug. 5. 02:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Kívülállóként azt látom, hogy a helyi kórház honlapján az orvosok fonendoszkóppal a nyakukban vannak lefényképezve. Úgy tűnik, a mesterség címere. Viszont jó páran nem hordjáh, vagy a zsebükben.
aug. 7. 17:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Az a másik, a képen a sebésztől a pszichiáterig fonendoszkópban, de köhint egyet a beteg és hívja a belgyógyászt, mert a használatáról gőze sincs.

Végül is a homloktükör is menő eszköz, minden valamirevaló orvosos játékkészletben ott lapul ahogy a reflexkalapács is, de azzal hülyén nézne ki pózolni. :D

aug. 7. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!