Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Littmann CORE vagy Master...

Littmann CORE vagy Master Cardiology fonendoszkópot érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy aki már esetleg használja napi szinten a fenti fonendoszkópok valamelyikét, esetleg van tapasztalata mindegyik eszközről, tudna nekem segíteni abban, hogy melyiket lenne érdemes megvásárolni?

A CORE digitális funkciói (pl. AI funkciók, aktív zajszűrés) mennyire használhatók a mindennapokban és mennyire kell támaszkodni az alkalmazás használatához? (Pl. a zajszűrés működik "alapjáraton is" (amikor hallgatom a beteget) vagy csak akkor, amikor rögzíted a hallgatózást a telefonodra?)

Mennyire "fejlesztik" a hallgatózási élményt a digitális funkciók és ha csak analóg módnál maradunk, abban az esetben a CORE vagy Master Cardiology a tisztább hangzású fonendoszkóp?

Előre is köszönöm a segítséget!

#Littmann #Master Cardiology #Litmmann Core
2023. dec. 5. 23:31
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha orvos vagy, akkor felesleges venned, mert kapsz. Ha nem vagy orvos, akkor felesleges venned, mert a tudatlan önvizsgálattól csak be fog képzelni betegségeket. Engedd el az ügyet...
2023. dec. 5. 23:34
 2/6 A kérdező kommentje:

Orvos vagyok. A jelenlegi fonendoszkóp (egy Classic II SE, amit kaptam), már több, mint 10 éves és olyan szinten mutatkoznak már nála a korrózió jelei (már nem lehet a harang és a membrán között váltani, ha csak egy kicsit is megmozdul a hallgatózás alatt már olyan, mintha crepitálna), hogy beadtam egy kérvényt egy új/csere fonendoszkóp miatt és hát 'mitadIsten, azt a választ kaptam, hogy erre most nincs kapacitás, vegyek én magamnak.

Na most ha már ilyen helyzetbe kerültem, hogy nekem kell ezt saját kasszából elintéznem, akkor még ha drága is (mert az), de inkább veszek egy olyan felső kategóriás fonendoszkópot, ami hosszútávon (egy újabb 10 év, de akár még annál is több) beválik és nagyban segíti a munkámat is.

Ez van, ezért is bátorkodtam feltenni a kérdést.

2023. dec. 5. 23:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1

Ezt jól bebuktad, hogy okoskodtál itt!

2023. dec. 6. 01:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem személy szerint a már több, mint 15 év alatt volt szerencsém kipróbálni párat… a Littmann Classic II-vel kezdtem, az kb. 5 év alatt tönkrement, egész egyszerűen kettétört a cső, dühös lettem, mondtam, nem érdekel, jó lesz nekem egy pár ezer Ft-os noname duplacsövű rextrás is, aztán ajándékba kaptam Classic III-t. Ami a közös bennük szvsz, hogy én olyan nagy különbséget nem fedeztem fel egyiknél sem, de azt azért hozzá kell tennem, hogy aneszt-Intenzíves vagyok, nem kardiológus. A belgyógyász kollégák, és akiknek fontos, hogy tényleg a legapróbb 1/6-os zörejt is meghallják vele obes betegen is, a Master Cardiologyra esküsznek.
2023. dec. 6. 04:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igen, a Master Cardiologyról sok jót hallottam, a CORE-ról meg gyakorlatilag nem sokat. Most nem tudom, hogy ez annyira új még (mert ahogy tudom, már pár éve piacon van) vagy annyira bevált a Master Cardiology.
2023. dec. 6. 09:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Master Cardiology-m van, nemrég kipróbáltam a CORE-t, hihetetlen szép tiszta hangja van és nagyon jól müködik a zajszűrés is, van egy 3100-asom is, az egy kőkori foninak hangzik mellette és ami a legjobb, hogy ha nincs bekapcsolva a CORE attachment akkor gyakorlatilag egy Cardiology IV-esed van. Érdemes kipróbálni összehasonlítva őket egyszerre orvosi műszerboltban.
2023. dec. 18. 23:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!