Tudnátok Budapest budai részén LMBTQ+-barát üzleteket ajánlani?
Bocsi az offért, de milyen az az "LMBTQ+-barát" üzlet?
Mert alapesetben egy üzletbe, ha bemész, senki se tudja, hogy ki/mi vagy. Esetleg transz vagy, és nagyon meglátszik, azért mennél ilyenbe? Mert ha az öltözködéseden nem látszik, akkor nem igazán tudom elképzelni, hogy honnan tudná bárki is, hogy más vagy, mint ők.

Igen, elvben teljes jogú vásárló vagyok, de azért kaptam már a megjelenésem miatt bántást boltban vagy ügyintézéskor. És nem tudok ilyenkor mást tenni, mint lenyelni, mert nem fogok botrányt csapni, beírni a panaszkönyvbe, azért, mert megalázott vagy undokul bánt velem az eladó.
Szorongok, ha egy ismeretlen üzletben van dolgom, nem tudom, hogyan fognak rám reagálni. Ott, ahol korábban laktam, tudtam, hová érdemes mennem, de itt még nem tapasztaltam ki, melyek az elfogadó helyek.
Lehet, hogy rossz kategóriába írtam ki a kérdést, mert az eddigi válaszokban nem érzek túl sok empátiát... :(

Hát, te választottad, felnőtt ember minden tettéért felelősséget vállal, jelen esetben te a kinézeteddel.
Nem muszály úgy kinézni, hogy megszóljanak érte, amennyiben úgy nézel ki, akkor ez van, érdekes engem sosem szóltak meg a kinézetem miatt.
(Nem vagyok homofób csak tényleg a saját döntésünk elől ne hárítsunk már)

Ha a megjelenésed miatt szólnak meg, akkor ott a megjelenésed a probléma tárgya, nem a nemi identitásod.
Másrészt az hogy ki és miért szól meg, azt meg nem helye válogatja. Komkrétan bárhol esélyes hogy pont egy olyan dolgozóval találkozol, aki beszól ilyesmiért. És persze minél feltűnőbb, kirívóbb a megjelenésed, erre annál nagyobb az esély.
Békés ember vagyok, még így ismeretlenül, névtelenül sem akarok senkivel összeveszni. Ezért nem vitatkozom tovább, nem pontoztam le a válaszokat, noha egyik sem volt hasznos a kérdésemre nézve (meg nem jelentem azt a kedves privát üzenőt sem, aki a halálomat kívánja).
Éppen az ilyesmik miatt szeretnék olyan helyekre járni vásárolni, ügyet intézni, ahol nem utálkoznak, fanyalognak, néznek levegőnek, ha belépek (vagy ne adj’ isten azt szeretnék, ha meghalnék), hanem kedvesek velem, ahol nem a kinézetem számít, hanem hogy egy ügyfél vagyok, aki valamilyen ügyben a segítségükre, szakértelmükre szorul.
A normális eladó ilyen, szerencsére több ilyennel is volt dolgom, nem hittem volna, hogy ez ma Magyarországon, Budapesten olyan nagy elvárás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!