Hogyan működnek a könyvtárak?
Figyelt kérdés
Pontosan, hogyan működnek a könyvtárak általában? Van ilyen, hogy belépő? Mennyibe kerül egy könyv kikölcsönzése? Ha kell egy nyugis hely ahol dolgozhatok(laptopon persze) annak is használhatom?júl. 11. 17:17
1/6 anonim válasza:
Általában bemenni, leülni, helyben olvasni ingyen lehet. Kikölcsönözéshez kell fizetni, hogy mennyit, az attól függ, mennyi időre váltod a bérletet és jogosult vagy-e valamilyen kedvezményre.
2/6 anonim válasza:
A bp-i központi könyvtárban (VIII. Szabó Ervin tér) a helyben olvasáshoz is kell tagsági, minden más fiókban azt tapasztaltam, amit #1 írt. Nyugodtan tudsz dolgozni laptopon. Ez a Sz. E. könyvtárakra vonatkozik, a Szécsényi-, v. Orsz. Gyűl.-i könyvtárban helyi szokások vannak.
3/6 anonim válasza:
Kell tagsági kártyát igényelni, amely egy évre szól, tehát évente kell fizetni kb. 2-3 ezer forintot. (14 év alatt általában ingyenes viszont.) Utána bármikor beülhetsz, kölcsönözhetsz könyveket stb.
4/6 anonim válasza:
Nem voltam még olyan könyvtárban, ahol csak úgy be lehetett volna menni. Minimum egy ingyenes napi karszalagot/olv.jegyet kellett kérni, de ezt nem lehetett örökké csinálni, csak pár alkalommal. Általában be kell iratkozni, 6 hó/egy év, és aztán mindent használhatsz. A kölcsönzésért utána nem kell külön fizetni.
5/6 anonim válasza:
Többször voltam a Bp.VI. Teréz körúti könyvtárban, soha nem kérdeztek vagy kértek semmit. Első alkalommal sem.
Bp. összes könyvtárára érvényes tagságim van, egyszer fordult elő kölcsönzéskor, hogy amikor abban a fiókban először voltam, igazolványt kértek a tagsági mellé, mondván, hogy még nem ismernek.
6/6 anonim válasza:
Melyik városban élsz? A könyvtárak helyi használata szinte mindenhol ingyenes, csak besétálsz, és ennyi. Én is gyakran mentem be tanulni, vagy laptopon dolgozni.
A Kálvin téren van a Központ Szabó Ervin könyvtár Budapesten. Itt ilyen lehetőségek vannak:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!