Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy vesztette el az iszlám...

Hogy vesztette el az iszlám világ a vezető szerepét a hadászatban, tudományban, gazdaságban, stb?

Figyelt kérdés
jún. 6. 11:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

"Ja, ha betartásnak azt nevezed hogy másoktól lopott tudással ékeskedtek. A muszlimok sosem voltak kiemelkedőek a tudományban, abban voltak jók hogy meghódítsanak másokat, és felhasználják sajátjukként az ő tudásukat.

Szerencsére már ebben is egyre kevésbé jók."

Ez is egy keresztény hazugság. Neked is azt tudom mondani hogy olvass utána. Mivel a kereszténység megjelenése hatalmaas tudományos és kultúrális visszaesést eredményezetett, az iszlám megjelenése pedig hatalmas tudományos és kultúrális fejlődést hozott, a keresztények ebben is kénytelenek hazudozni.

jún. 9. 08:21
 12/33 Meton ***** válasza:

9-es, lehet, hogy igazad van, de akkor honnan jönnek a muszlimok? Oké, a római birodalom felbomlott, de ez csak a szervezett államra vonatkozik. Maguk az emberek nem mentek sehova, csak különálló államokat alapítottak, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy a rómaiak leszármazottai. Mehetnénk sorban az utódállamokon. Románia ugyan Trianon után jött létre, de a román népről nevezték el, akik ugyebár rómaiak. Vagyis hűségesen viselték tovább a római nevet. Az oéasz is azt jelenti, hogy román, csak horvátul. Ők magukat inkább itáliainak mondják magukat. A spanyol is a Hispániából lett. Jó, Törökország névben nem emlékeztet a rómaiakra, mint ahogy a többi közel-keleti ország sem, de attól még a rómaiak leszármazottai.

A fürdőket végső soron vissza lehet vezetni a rómaiakhoz, de a törökökről ismerjük. A történetírás viszont ha nem is az iszlámhoz köthető, de mindenképpen az arabokhoz. Nálam az arab egyet jelent a muszlimmal, talán ezért keverem. Persze a 13. harcos határozottan muszlim volt.

11-es, ha valamire azt írod, hogy hazugság, talán nem ártana indokolni. Szerintem igazad van, viszont jó lenne egy kis segítség, hol lehet ilyeneket olvasni. A felfedezések egyébként szerintem nem a valláshoz kötődnek. Amit látunk viszont, hogy az iszlám szinte az egész földön elterjedt. De ez csak vallás.

jún. 10. 08:48
 13/33 anonim ***** válasza:

"11-es, ha valamire azt írod, hogy hazugság, talán nem ártana indokolni. Szerintem igazad van, viszont jó lenne egy kis segítség, hol lehet ilyeneket olvasni."

10-es kommentemben linkeltem cikket, viedót. Nem nagy dolog egyénként. Rákeresel hogy iszlám + tudomány és egy rakás találatot kapsz még magyarul is, angolul pedig tengernyit.

jún. 10. 08:52
 14/33 Meton ***** válasza:

Én másképp közelíteném meg a dolgot. Eleve arabokról és európai nagyhatalmakról beszéljünk. Az arabok szárazföldi népek, nem hajóznak. Például ezért is akarták Rómát a szárazföldön megközelíteni. Hadászati sikerekről inkább ne is beszéljünk. Magyarországra is csak bevonultak, ellenállás nélkül, tehát ez nem igazán hadászati érdem volt. Más háborús győzelmük sem volt, tehát a muszlimok nem a háborúikról híresek. Kivétel persze Szaláh ad-Dín, de a keresztes háborúk is érdekesek, szerintem leginkább olyanok voltak, mint a mai amerikai harcok, vagyis csakis a rablásról szóltak, valójában rablóhadjáratok voltak.

Csak oda akartam kilyukadni, hogy az arab világ spontán terjeszkedett, nem háborúk által. Az európai nagyhatalmak szükség szerűen elkerülték őket, ezért kellett a Földet is körbe hajózni. Ez elhozta az ipari forradalmat és rengeteg tudományos felfedezést is.

jún. 10. 09:07
 15/33 hollófernyiges ***** válasza:

Az arabok szárazföldi népek, nem hajóznak. Például ezért is akarták Rómát "a szárazföldön megközelíteni. Hadászati sikerekről inkább ne is beszéljünk. Magyarországra is csak bevonultak, ellenállás nélkül, tehát ez nem igazán hadászati érdem volt. Más háborús győzelmük sem volt, tehát a muszlimok nem a háborúikról híresek. Kivétel persze Szaláh ad-Dín, de a keresztes háborúk is érdekesek, szerintem leginkább olyanok voltak, mint a mai amerikai harcok, vagyis csakis a rablásról szóltak, valójában rablóhadjáratok voltak."

Azért szép teljesítmény ilyen hosszú eszmefuttatást végigvinni, amiben egyetlen egy igaz tény sincsen.

jún. 10. 09:26
 16/33 anonim ***** válasza:
Az arabok pont hogy hajóztak mindenfelé. Így terjedt el az iszlám vallás Dél-Kelet Ázsiában.
jún. 10. 09:29
 17/33 Meton ***** válasza:

15-ös, mégis mire gondolsz? A törököknek egyetlen hadjáratuk nem volt Magyarországon, sőt egyébként a többi elfoglalt területen sem, egyszerűen csak bevonultak, lényegében ellenállás nélkül. Budát is ostrom nélkül vették be. Kisebb csaták lehet, hogy voltak, de ezek csak gerilla támadás szerű támadások, nem csaták. A mohácsi csata például a törököknek semmit sem mond. 1526-ban átlépték a magyar határt Mohácsnál, ennyi. Lehet, hogy volt valami támadás, de erre csak mi magyarok emlékszünk.

Bécs volt az első ostrom, amire 150 évig készültek, mégis bukták. De ha kicsit utána olvasol, látni fogod, hogy máshol sem értek el sikereket. Az iszlám nem katonailag terjeszkedett. Ennek ellenére mégis jóval nagyobb területet hódított meg békésen a vallás által, mint a keresztények.

jún. 10. 09:35
 18/33 Meton ***** válasza:
16-os. Nem tudsz egyetlen tengeri hadjáratot sem mondani, mert ilyen nem volt. Az, hogy utaztak tengeren is, teljesen más. Éppen a Nándorfehérvári csata jutott eszembe, ahol volt csata a vízen. De azok inkább csónakok voltak és hát a csata híres volt a törökök csúnya beégéséről. Úgy gondolták, hogy könnyedén szétbombázzák a várost, azzal győznek is. Csakhogy az ágyúikat őrizetlenül hagyták, így azokat a török haderő ellen fordították. Ez is azt bizonyítja, hogy a törökök nem éppen a harci sikereikről híresek.
jún. 10. 09:51
 19/33 anonim ***** válasza:

Az arab kereskedők a hajóikon távoli vidékekre is eljutottak, például Dél-Kelet Ázsiába és így terjedt el az iszlám vallás.

A törökök pedig kezdetben valóban nem értettek a hajózáshoz de később megtanulták és számos tengeri csatában legyőzték az európaiakat. A Földközi tenger keleti része török uralom alatt volt sokáig. Nándorfehérvári csatának pedig semmi köze a hajókhoz. Ez egy szárazföldi csata volt. Néhány kisebb török hajó volt a Dunán és ennyi.

jún. 10. 10:01
 20/33 hollófernyiges ***** válasza:

"15-ös, mégis mire gondolsz?"

Oké, vegyük sorba:

-az arabok/törökök hajóznak. Amikor a 7. században meghódították Szíriát és Egyiptomot, egyik első dolguk volt kiépíteni egy flottát, amellyel aztán az egész Földközi-tenger partvidékét terrorizálták vagy meghódították, egészen a Baleári-szigetekig. Később a török flottáé volt a Földközi-tenger keleti fele (csak a 16. században tudták kicsit megroppantani őket a lepantói csatában) és az észak-afrikai kalózok becslések szerint milliónál is több európait hurcoltak el rabszolgaságba.

-hadászati sikerek: az elején a Bizánci és Perzsa Birodalmak szimultán tönkreverése, Közép-Ázsia, India, Kis-Ázsia, Balkán, Észak-Afrika, Ibériai-félsziget meghódítása; az iszlám háborúkkal terjedt.

-"A törököknek egyetlen hadjáratuk nem volt Magyarországon" javaslom ezt mondatodat add elő a Tudományos Akadémia legközelebbi ülésén, garantáltan nagy sikered lesz vele.

jún. 10. 10:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!