Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell köszöngetni állandó...

Miért kell köszöngetni állandóan mindenkinek? Hát én nem fogok!

Figyelt kérdés

Beszállok a liftbe benn két tök ismeretlen ember életemben nem láttam őket de rögtön "Szia". Nagyanyám vmi barátnője láttam életemben 2x ővele is össze találkozok a városba rögtön rám köszön. Bemegyek egy boltba rögtön mint a 3 eladó kánonban h "Helló". Közben nem is ismerem őket :S Meg a suliban is állandóan minden kis csíra elsős köszönget közbe azt se tom kik azok! Minek köszöngetnek az emberek totál ismeretleneknek? Sztem ez oan barom szokás!

És akk ha nem köszönök még én vok a bunkó! Én utálom ha ismeretlenek hozzám szólnak hadjanak békén! Én biztos nem fogok köszöngetni. De erre meg én vok bunkó és beszólnak. Pláne a paraszt eladók vágják a pofákat.

Most tényleg ekkora gáz h én nem köszöngetek totál ismeretlen embereknek? Mert az már ha egy haverral, ismerőssel találkozok neki köszönök meg dumálunk. De ismeretlen embereknek? Minek kell?

16/F

2010. okt. 29. 17:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, ez úgy hívják: alapvető udvariasság. Nehezedre esik egy hello,szia, jónapot/jóestét stb. mondani? Emberek vagyunk, és üdvözöljük egymást. Azért közel sem arról van szó, hogy az utcán odaköszönsz mindenkinek (de pl a kissebb falvakban még dívik ez a szokás, bár városban elég nehezen megoldható, de szerintem emberségesebb közeget kelt), de ne úgy nézzünk már egymásra, mint agyatlan droidra. Ő is ember, te is az vagy, egy szóról van szó. Ha ennyi is nehezedre esik, akkor sajnállak.

De egyébként igazuk van az előttem íróknak: ha bemész egy zártabb helyre (lift pl.) akkor köszönsz. Boltba természetesnek illene lennie, hiszen ők fognak kiszolgálni téged, és a köszönéssel megalapozod, hogy számodra ők nem egyszerű kiszolgáló barmok, hanem emberek. Én is voltam eladó, és bizony tapló dolog, hogy amikor én köszönök neki, ő még arra sem képes, hogy odaböffenjen egy jó napot-ot. (én meg elfelejtettem lehúzni a szalámiról a mágnescsíkot, és a hülyének a blokk sem kellett :) )

2010. okt. 29. 18:38
 12/17 A kérdező kommentje:
Jó hát akk bunkó vok de sztem ez akk is egy hülye szokás :/ Nem is ismerem őket!!! Meg mondom h nem szeretem ha idegenek hozzám szólnak.
2010. okt. 29. 18:46
 13/17 anonim ***** válasza:
86%
Mert emberek vagyunk, és nagyon gáz, ha már ennyi érzés sincs benned. Ők is emberek, és van lelkük, ezért. Mert nem programozott robotok vagyunk, akik csak végzik a dolgukat. HAnem vannak érzéseink, és nekem műr az is jól esik, ha egy embert látok, és nem az üres lépcsőházba megyek be. Vagy ha éjjel az úton embert látok, örülök, mert nem vagyok egyedül. És nem arról van szó, hogy nem lennének barátaim. De látom, te cak egy robot vagy, és nincsenek érzelmeid.
2010. okt. 29. 19:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Suliban csak annak köszönök akit ismerek.

Ha bemegyek egy boltba akkor illik köszönni, kondiba is szoktak egymásnak köszönni. Falun is szoktak, még ha nem is ismerem.

2010. okt. 29. 20:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Ebből látszik milyen kis csíra vagy még.Majd ha nagyobb leszel rájössz hogy miért,és egyáltalán nem fog zavarni.Addig is ragd össze a legodat.

Egyébként természetes ez a fajta lázadásod,és öntörvényűséged ebben a korban.Emlékszem mikor annyi idős voltam mint te....na de ez már egy másik történet.

2010. okt. 29. 20:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha bele lehetne halni egy köszönésbe, akkor megérteném a problémád. De így?

Lehet, hogy nem ismered őket,de tudod egy társadalomban élünk, aminek alapja az emberek egymás iránti gesztusain alapul.

2010. okt. 30. 12:22
 17/17 A kérdező kommentje:
nem vok csíra...
2010. okt. 30. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!