Mi van ha Japánba költözök, de nem tudok olvasni, sem írni Japánul?
Nem kapsz munkát, nem kötsz ismerettségeket, nem fogsz beilleszkedni.
Nem is értem, minek költöznél egy olyan országba, ahol még a nyelvet sem érted. A kommunikáció a legfontosabb, ennek hiányában semmi jóra ne számíts.
Annyi lesz, hogy véletlenül joghurt italt veszel tej helyett a boltban.
Meg nehezebb lesz munkát találni.
De az engem is érdekelne, hogy hogy számoltad ki azt a C2 nyelvtudást, úgy, hogy egy újságcikket (eh, mit újságcikket, instagram posztot) nem tudsz elolvasni.
Kedves utolsó 3 ember! Az a baj, hogy nincs értelme belemennem, mert ide érzem a szakmunkás szagot… Mindenesetre minden jót nektek is :)
Viszont aki érdemben tud még válaszolni azt nagyon értékelem
Az 5-ös számú szakmunkás, izé... hozzászóló vagyok, Japánban élek, találkoztam már olyanokkal, akik nem tudnak japánul (beszélni se), mégis vígan eléldegélnek az országban, tehát nem lehetetlen.
Azért érdekelt volna, hogy sikerült összehozni ezt a C2-t, mert komolyan nem tudom elképzelni. Még anno egy másik országban volt egy félvér japán kollégám, aki beszélni tudott csak japánul, olvasni nem, de ő olyan messze volt a C2-től, mint Makó Jeruzsálemtől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!