Észrevettétek, hogy Európán kívül nincs olyan ország, aminek az a magyar neve, hogy valamilyen-ország?
Ha jószívűségből Örményországot, Törökországot, és Oroszországot európainak vesszük.
Jó mi? Höhö
16:56:
Kína, Japán... szép kis gyarmatok.
"16:56:
Kína, Japán... szép kis gyarmatok."
Japán a "Felkelő nap országa", és kínában is voltak gyarmatok. :)
No jó, vannak kivételek, de ha jobban megnézzük az amerikai földrész, afrika, ausztrália, valamint ázsia nagy része valamelyik európai állam gyarmata volt nem is túl régen!
:)
Kínaország, Kolumbiaország, Brazilország ..
szóval vannak azért
Kína, abban hol az ország?
Az nem Kolumbiaország, hanem Kolumbia, és nem Brazíliaország, hanem Brazília.
A felkelő nap országa, nem az ország neve.
És hogy nincs? Valóban nincs. Az egyetlen kivétel pont Örményország lenne, amit a kérdező jóindulattal Európához sorolt, pedig ázsiai ország.
De azért érdemes volt ezen is elfilózni.
Én észrevettem.
Okok?
Hát én valahogy úgy látom, hogy az európai népek nevéről elnevezett országok nagy része lett -ország-ként elnevezve. Persze ez alól is vannak kivételek, pl. Dánia, Szerbia. Svájc más eset, mert olyan nép nem is volt, hogy svájci.
Ebből a logikából kiindulva pl. Brazíliát azért nem nevezzük Brazilországnak, mert azt mikor elnevezték, mert azt portugálok lakják, Mexikót meg spanyolok például. Ez a logika megállja a helyét egész Dél-Amerikában, de Észak-Amerikában is. Afrikában ahogy már mások is leírták, a területnek adtak nevet, mert korábban gyarmatok voltak. Ázsiában van ezzel szemben jó pár népről elnevezett ország, talán India, Kína és Japán azok amelyek lehettek volna elnevezve -ország-ként is, de valamiért mégsem lettek.
Igen ez igy van viszont ennek tortenelmi okai vannak es a megoldas az orszag szo jelenteseben keresendo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!