Milyen hely Érsekújvár? És Kassa?
Kérdésem elsősorban a felvidéki magyar testvéreinkhez szól. Kassa és Érsekújvár is régi magyar városok, bár sajnos lassan száz éve nem számítanak annak :( De ettől függetlenül érdekelne, hogy milyen helyek, van-e látnivaló, bár engem már magában az is vonz, hogy régi történelmi magyar város :) Így voltam Pozsonnyal is, nagyon tetszett, és nem éreztem magam idegennek ott, sőt... :)
Várom a válaszokat!
tegnap 23:02
Valószínűleg azért mert mindent el akarnak tüntetni onnan ami magyar. Kisebbségi komplexusuk van szegényeknek.
Nem lehet megnézni Rákóczit???
Hát ez kész vicc... :S
Egyébként valamit nem értek. Rákóczi hamvait 1908-ban hozták haza Rodostóból, és akkor temették el a kassai dóm altemplomában. Később visszakaptuk Kassát egy kis időre - 1945-ben persze újra elvették - de akkor mégis miért nem hozták el onnét a hamvait? Most már nem is lehetne hazarendelni? Vagy hagyják, hogy ott nyugodjon békében, mert hogy a kuruc fejedelemség is ott volt? (Bár azt nem tudom hogy Kassa volt-e a kuruc fejedelemség fővárosa.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!