Gallits Gábor Csaba2 kérdése:
Bizonyított tény hogy a Jézus nevű Ember aki a Zsidók között megkapta a Krisztus rangjelző szót Valóban megszületett és később tanított másokat azokra a dolgokra amiket Hozzá kapcsolták és kapcsolnak vagy Mese?
Figyelt kérdés
Ez azért is érdekelne engem mert olyan Otthonban élek amit a Keresztény Egyház Evangélikus Egyháza tart fent és szeretem tudni az igazságot Mindenről,bár nem tartom magam vallásos személynek, inkább a Tudományban Hiszek.2023. dec. 31. 11:31
1/4 anonim válasza:
Nem lehet bizonyítani se ezt, se az ellenkezőjét. Beszámolók vannak róla (lásd Biblia), amit az élete után írtak le. Hit kérdése.
2/4 anonim válasza:
Ha csak a történelmi feljegyzéseket nézzük, akkor jóval a halála után írtak róla először. ( most nem a Bibliára gondolok )
Akitől az első történelmi feljegyzés született, jóval Jézus halála után született, 52-ben. Ő volt Cornelius Tacitus, római történész.
Hogy pl. ő honnan vette az információkat, annak nincs nyoma.
Én is úgy gondolom, hogy hit kérdése.
Számomra nincs bizonyítva történelmileg, hogy élt e, de az ellenkezője sem.
Csak hiszek és kész.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, bevallom őszintén én úgy emlékszem hogy az Ottani Lakosság Összeírásban benne van a neve és nemzetséggel meg a Szüleivel együtt,de lehet rosszul emlékszem rá,ember vagyok tévedhetek.
2024. jan. 1. 11:17
4/4 anonim válasza:
Nem tudok ilyen dokumentumról. Semmiféle első kézből származó hiteles adatunk nincs. Bizonyítékok szintjén gyakorlatilag egy szinten van Artúr királlyal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!