Mi a véleményed arról aki letagadja a saját származását (Cigány)?
Becsülöm, mert arra utal, hogy megveti azt az életmódot folytató kisebbséget, melynek viselkedése folytán kialakult (jogos) előítéleteknek ő is automatikusan áldozatává válik.
A "cigány" számomra továbbra is életmódot jelöl, nem bőrszínt, csak a kettő gyakran egybevág.
A hétköznapokban persze az első találkozás nyilván előítéletet szül, de normális viselkedéssel ezt hamar eloszlathatja az illető.
Ha netán mégis előbújna a "cigány vér", akkor sincs probléma, értelmes embernek a rafkós cigány nem árthat, hamar fel lehet ismerni az ezirányú próbálkozásokat.
(az egyértelműen csordázó-bűnöző tipussal nyilván gondok vannak, de azt meg egyedül úgysem tudod kivédeni.)
1. Nem tudom, Te hol laksz, de ha látnád az itteni (borsodi) cigánytelepeket, ha tapasztalnád némelyik viselkedését, Te is tagadnád.
2. Szerepet játszhat még a cigányokkal kapcsolatos előítélet is.
Letagadja, hogy cigány, vagy csak egyszerűen nem tartja magát annak?
Nagyon nem mindegy
Én is megértem!
Nekem is volt egy cigány osztálytársam gimiben, nagyon jó tanuló volt, rendes is volt, és amikor a suliban volt valami cigánytéma, hogy a hírekben mi történt nagyon visszahúzódott és látszott rajta, hogy szégyelli magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!