Ugyanúgy viselkedsz a gazdag barátaiddal, mint a kevésbé jómódúakkal?
Figyelt kérdés
Az életem első harminc évét átlagos anyagi körülmények jellemezték, mondjuk az alsó középosztályhoz tartoztam. Két évvel ezelőtt viszont úgy alakult a munkám, hogy hirtelen, de "tartósan" igazán gazdag lettem. Egy éven belül a barátaim kezdtek elmaradozni, mostanra teljesen eltűntek mellőlem, pedig nem vettem fel sztárallűröket, nem dicsekedtem. Tény, hogy lecseréltem a kínai ruháim-cipőim jó minőségű, elegánsabb holmikra, és kéthavonta elutazom valahová egy-egy hosszú hétvégére, de ennyi, máskülönben ugyanolyan vagyok. Senki nem is panaszkodott, hogy esetleg megbántottam volna, vagy akármi, mégsem maradtak mellettem a barátaim. Ha felhívok bárkit, akkor nagyon jókat beszélgetünk, de valahogy soha nem érnek rá találkozni velem, mintha leprás lennék... Szerintetek miért csinálják ezt? Csak úgy érdekességként említem, hogy a párom ugyanígy járt, az ő barátai sem jönnek hozzánk többé, pedig bizonyisten nem lettünk sznobok, arrogánsak, nem dicsekszünk a dolgainkkal, de akkor mi bajuk van az embereknek azzal, hogy kemény munka árán kiemelkedtünk a szegénységből? Ha valamelyikőtök barátja/barátnője meggazdagodna, az titeket zavarna? Ha igen, miért? Segítsetek megérteni, mert valahogy vissza akarom szerezni ezeket a sokéves barátságokat.2010. okt. 22. 04:50
11/12 anonim válasza:
Engem az érdekelne, h milyen munkád lett, én is szeretnék ilyet:)
12/12 anonim válasza:
Vagy tényleg nem érnek rá, vagy irigyek, vagy szégyellik, hogy ők nem gazdagok.
Én konkrétan lesz*rom, hogy ki milyen gazdag; engem az ember érdekel maga, nem a pénztárcája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!