Hogy érzitek, mi lesz Magyarország jövője? Jobb vagy rosszabb lesz az élet?
Kérdezeő, első válaszló vagyok
Én leginkább az emberek viselkedésére gondolok, hogy sokkal szarabb lesz a világ. Régen sokkal közvetlenebbek, barátságosabbak voltak, beszélgettek a szomszédok, kint élték a mindennapjaikat, most meg nézd meg, nem látsz a járdán/vonaton/buszon vagy akár étteremben olyan embert aki nem a telefont nyomkodja. Az emberek tiszteletlenek egymással. Konkrétan az emberek lefossák egymást, a látszat csak ami számít.
Bárcsak a 90-es években lettem volna fiatal felnőtt, vagy akár születtem volna 200 évvel korábban, mert a mai társadalomtól hánynom kell.
26 éves vagyok.
A válaszok jól mutatják a problémát. A kérdés tükrözi a félelmet a jövőtől, de szerintem nem a túlnépesedés, meg az emberek közvetlensége a kérdés.
Ahogy látom, ha minden marad úgy, ahogy van, akkor a magyarok nagy részére nyomor és szegénység vár. Jelenleg semmi olyat nem látni, ami ezt a trendet megtörné. Látszólag az embereket nem érdekli, hogyan fognak élni, hiszen az egész világ túlnépesedik és egyre ridegebbé válik ugyebár. Nekünk is tűrnünk kell. A lényeg, hogy a nemzet erős legyen és büszke.
Ez az átlagos magyar gondolkodás, aminek a vége egy jelenleg nem is nagyon érzékelhető lejtmenet. Az ellen mindent megtesznek, hogy ne tudd a jelenlegi helyzetet a régi helyzetekhez viszonyítani, így nem is érzed, hogy mekkora a változás.
Én 12 év után még mindig sírok amikor elbúcsúzkodom nem azért mert szar az életem idekint hanem mert hiányozni fognak..pedig itt épitkezünk, a párom külföldi és várjuk az első babánkat.Megszoktam a hiányt mondjuk azt.De itt van jövőm és ide is épitjük a jövőnk.Ez van.
#16 haha... nézz meg egy Egyesült Államok, Németország, Egyesült Királyság átlagfizetést, hasonlítsd össze Magyarországgal, adókkal, élelmiszerárakkal...
Senki nem írta, hogy kolbászból van a kerítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!