Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik könyv volt rátok a...

Melyik könyv volt rátok a legnagyobb hatással?

Figyelt kérdés

2023. nov. 7. 22:01
1 2 3
 1/25 Dinnye2 ***** válasza:
69%
A Harry Potter hatodik része. Rengeteget sírtam miatta, de nem szpojlerezek annak, aki még nem olvasta.
2023. nov. 7. 22:02
 2/25 A kérdező kommentje:
Én még nem olvastam a Harry Pottert de már terveztem. Eggyel több ok hogy elolvassam. Mármint nem a sírás miatt, de egy könyv akkor jó, ha hatással van az emberre, és érzelmeket vált ki :)
2023. nov. 7. 22:09
 3/25 anonim ***** válasza:
2023. nov. 7. 22:12
 4/25 Dinnye2 ***** válasza:
66%
Igen, mindenképpen olvasd el! Sokan azt mondják róla, hogy túlünnepelt könyv, de szerintem megérdemli J. K. Rowling azt a dicsőséget, ami ezzel együtt járt! Szóval, majd, ha kiolvastad, akkor írd meg nekem légy szíves, hogy hogy tetszett!<3
2023. nov. 7. 22:15
 5/25 A kérdező kommentje:
#4! Oké, de arra lehet, hogy még nem most fog sor kerülni, mert maximum téliszünetben lesz időm kiolvasni. De azért szívesen leírom majd a véleményemet, ha nem felejtem el :D
2023. nov. 7. 22:24
 6/25 KiMaMi ***** válasza:
100%

Orwell:1984 és a Légszomj

Salman Rushdie: Sátáni versek

Márai: A gyertyák csonkig égnek

2023. nov. 8. 00:42
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Fahrenheit 451, Állatfarm, 1984, Szép új világ (nem vagyok biztos a magyar címben, mert angolul olvastam a Brave New World-t), Legyek Ura és Maus.

Néha kinézek az ablakon és azt veszem észre, hogy ezek közül egy pár fikció egyre kevésbé lesz fikció az idő múlásával.

2023. nov. 8. 08:21
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Tan Twang Eng: The Gift of Rain (a magyar fordítás sajnos nagyon sokat elvesz a szövegből, de nem nehéz angolul sem!)

Louise O'Neill: Only Ever Yours (lásd fentebb a fordításról)

Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei (ez viszont egy jó fordítás!)

2023. nov. 8. 08:36
 9/25 KiMaMi ***** válasza:
52%

4es: J.K. Rowling sztorijával az a baj, hogy összelopta jó pár zseniális high fantasy író történetét, teremtményét és azokat gyúrta egy kupacba.

Persze, örülök, hogy sok fiatalt olvasásra ösztökélt, de én kicsit haragszom rá...

2023. nov. 8. 10:50
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Kindzierszky Emil: Ezerféle autó
2023. nov. 8. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!