Az angol vagy a német arrogánsabb nép?
1
Így értettem, elnézést.
3
Ez így túl bagatellizáló.
Van népkarakter.
Szerintem igenis van, sztereotípiának hívjuk, nyilván ez nem igaz minden emberre, de MINDEN sztereotípia igazságon alapul.
A kettő közül mindenképpen az angolt hívnám arrogánsabbnak, a Brexit egy nagyon jó példa erre.
7
Hm érdekes megközelítés.
Emelett még a szociáldarwinizmus is eszembe jut. Tehát alapból felsőbbrendűeknek gondolják magukat mert le tudtak igázni békés , vallásos népeket.
#8 Igen és ha már a felsőbbrendűségnél tartunk, sokan elfelejtik, hogy Európában a nyilvánvaló Németország és Olaszország mellett az Egyesült Királyság állt legközelebb a nemzetszocializmushoz, Hitler kancellárrá választásával nagyjából egy időben hozta létre a fasiszta pártot Oswald Mosley, aki közeli barátja volt Hitlernek és nagyon rövid idő alatt nagy követőtábort szedett össze, csak nyilván a háború kitörése után, mivel ellentétes oldalon álltak Németországgal, gyorsan száműzték őket a parlamentből. De ha Hitler vár még pár évet, mielőtt magára borítja az egész világot, akkor jó nagy darabot szakíthattak volna a Parlamentből, bár megválasztva szinte biztosan nem lettek volna.
És hát szerintem tényleg a Brexit is egy jó példa erre, hogy a mai napig él bennük ez a gondolat. Elhitték, hogy ők egyedül sokkal jobbak és erősebbek egy közös Európánál. Aztán látjuk mit értek el vele...
Arról nem is beszélve, hogy Európában talán náluk a legtöbb a bevándorló, ami rendszeres problémát okoz, így nem meglepően megint erősödni kezdett a nemzeti érdekű gondolkodásmód, sok éve a konzervatív párt nyeri náluk a választásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!