Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet nekikezdeni a...

Hogyan lehet nekikezdeni a meditálásnak, meditációnak? Mik legyenek az alapok? Ti hogyan kezdtétek? Szívesen olvasnám a tapasztalataitokat.

Figyelt kérdés
Könyvet, videót, szerzőt ajánlotok?

2023. júl. 31. 19:32
 1/2 A kérdező kommentje:
Hány percig szabad először csinálni?
2023. júl. 31. 19:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

ameddig bírod. ha jól csinálod, 5 percet se fogsz kibírni. A cél hogy ne kalandozzanak el a gondolataid. Erre jó hogy pl. a légzésedet figyeled. Ha elkalandoztak a gondolataid, csak nyugodtan, önlecseszés nélkül tereld vissza a figyelmedet a légzésedre.

Ja és hogy próbálj egyébként mozdulatlanul ülni, ha lehet úgy hogy ne dőlj neki semminek (ebben az a lényeg hogy ha belealudnál, dőlni kezdesz és azonnal felkelsz). Nekem a mozdulatlanság a legnehezebb. Mindig akkor jön rám a vakarózhatnék, és ha nem vakarom meg, őrjítővé válik :( Az én egóm így védi magát.

Ha sikerrel jársz (elég sokáig bírod), akkor jönnek majd a durva dolgok. Elfeledett gyerekkori traumák, félelmek amiket rég eltemettél, halálfélelem, stb. Ha ezeket is kibírod, nem mész bele és "rezzenéstelenül" tudod elfogadni, megfigyelni, tudatosítani, szeretni és elengedni, akkor "megszabadulsz" és igazi, felnőtt, szabad emberré válsz. Ennyi. Az emberek 99.99%-a egész életében soha nem jut el oda. Én is csak reménykedek h ebben az életben sikerül :)

2023. aug. 2. 17:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!